Τσίτα τα bar με VW Golf GTI Clubsport (+video)

Μπορεί το περισσότερο ενδιαφέρον των γρήγορων νέων Golf να επικεντρώνεται στο R, όμως το κορυφαίο GTI μας θυμίζει πως η μπροστά κίνηση είναι επίσης ταχύτατη.

Το νέο Glubsport αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm από τον 2λιτρο TSI, ο οποίος διαθέτει μεγαλύτερο intercooler, νέο τούρμπο και επαναπρογραμματισμένη ECU σε σχέση με το απλό GTI. Τα επιπλέον 50 άλογα και 30 Nm συνεργάζονται με κοντύτερη κλιμάκωση στο 7άρι DSG, προσδίδοντας στο γερμανικό hot hatch εντυπωσιακό ρυθμό επιτάχυνσης. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε λιγότερο από 6 δλ., με το video να μας δείχνει 5,7 δλ.  – και μάλιστα σε νωπό οδόστρωμα. Στα πρώτα 200 χλμ./ώρα φτάνει μέσα σε 17,3 δλ., ενώ ολοκληρώνει τη ρεπρίζ 100-200 χλμ./ώρα εντός 11,5 δλ. Η τελική ταχύτητα προκαθορίζεται από τον ηλεκτρονικό περιοριστή στα 250 χλμ./ώρα, όμως ο ρυθμός που μαζεύει χιλιόμετρα δείχνουν πως αν αφαιρεθεί, ακόμα και τα 270 χλμ./ώρα είναι άκρως εφικτός στόχος.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο κι από το γκάζι του Golf GTI Clubsport, είναι ο τρόπος που περνά η ισχύς στο δρόμο. Παρότι 300 άλογα τροφοδοτούν μόνο τον εμπρός άξονα, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ VAQ ελαχιστοποιεί το σπινάρισμα στην εκκίνηση, αδιαφορώντας για την υγρή επιφάνεια. Μπόνους πόντους εντυπωσιασμού το μπαρόμετρο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, που δείχνει την τουρμπίνα να «φουσκώνει» σταθερά στα 2,1-2,3 bar όταν ο οδηγός εξαντλεί τη διαδρομή του δεξιού πεντάλ.

https://www.youtube.com/watch?v=OfB8TtVUlPI&feature=emb_title

Get it on Google Play Download on the App Store