«Πιστολιές» με το νέο VW Golf R (+video)

Το σίριαλ με την παρουσίαση του νέου VW Golf R κράτησε αρκετό καιρό, όμως το γερμανικό hot hatch είναι πλέον εδώ. Πιο ισχυρό από ποτέ, με Drift Mode και το χαρακτηριστικό Lapiz Blue χρώμα, θα το δούμε σήμερα να αξιοποιεί στο έπακρο το launch control, την τετρακίνηση και τις χάρες του 7τάχυτου DSG κιβωτίου, μαζί φυσικά με αυτές του 2λιτρου TSI.

Δείτε ακόμα: Mazda3 Turbo vs Golf R vs WRX μέχρις εσχάτων

Το νέο Golf R όχι μόνο διαθέτει σύστημα τετρακίνησης 4Motion, αλλά το συνδυάζει με Torque Vectoring! Κανονικά, η κατανομή της ισχύος είναι στο 50-50. Όταν το Vehicle Dynamics Manager κρίνει πως χρειάζεται, μπορεί να στείλει το 100% στον πίσω άξονα, αλλά και στον τροχό με την περισσότερη πρόσφυση συγκεκριμένα. Στο πρόγραμμα Race (Comfort, Sport και Individual τα υπόλοιπα modes) κιβώτιο, αμορτισέρ, τετρακίνηση και κινητήρας έρχονται σε «εμπόλεμη» κατάσταση. Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο αποδίδει 320 ίππους και 420 Nm ροπής, επιταχύνοντας -σύμφωνα με τη VW- το βάρους 1.551 κιλών αμάξωμα στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,7 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 270 χλμ./ώρα, εφόσον είναι επιλεγμένο το προαιρετικό πακέτο R-Performance (κλασικά περιορισμένο στα 250 χλμ./ώρα χωρίς αυτό).

Διαβάστε επίσης: Ταχύτερο από Cayenne Turbo MK1 το VW Tiguan R!

Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα αποδεικνύει πως οι Γερμανοί παραείναι μετριοπαθείς όταν ανακοινώνουν νούμερα επιδόσεων. Όπως το Tiguan R όμως, το Golf R είναι ταχύτερο από τους επίσημους αριθμούς! Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,4 δλ. και μάλιστα σε βρεγμένο οδόστρωμα! Τα 200 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 15,9 δλ., ενώ η ρεπρίζ 100-200 χλμ./ώρα είναι ζήτημα 11,5 δλ. 

Δείτε ακόμα: «Σφεντόνα» το νέο Audi S3 (+video)

https://www.youtube.com/watch?v=Ohq1LaeF8Tk

Get it on Google Play Download on the App Store