Δείτε το νέο ρεκόρ του Honda Civic Type R (+video)

Νέο ρεκόρ γύρου πραγματοποίησε η Honda με το κορυφαίο Civic Type R στη πίστα Circuit de Nevers Magny-Cours στη Γαλλία. Στα πλαίσια του Type R Time Attack Challenge 2018 που έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει ρεκόρ γύρου σε φημισμένες πίστες στην Ευρώπη η Honda μετά τον κορυφαίο χρόνο για προσθιοκίνητα που πραγματοποίησε στο φημισμένο Nürburgring έρχεται στην Γαλλική πίστα για να προσθέσει άλλη μια πρωτιά στη λίστα.

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών το Honda NSX Type R

Ο Esteban Guerrieri οδηγώντας το πολύ γρήγορο Civic Type R στο Magny-Cours κατάφερε να κάνει το γύρο σε 2:01:51 κατά 4,9 δευτερόλεπτα ταχύτερo από την προηγούμενη γενιά. Επίσης κατάφερε να περάσει τους χρόνους των Peugeot 308 GTI και Ford Focus RS με χρόνους 2:07:4 και 2:07:7 αντίστοιχα.

Έτσι το Honda Civic Type R θεωρείτε ο νέος βασιλιάς γύρου στη γαλλική πίστα για τα προσθιοκίνητα μοντέλα. Για να έχετε μια ιδέα ο Michael Schumacher με την Ferrari F2004 έσπασε τα χρονόμετρα με τον απίστευτο χρόνο 1:15.37.

Όπως δήλωσε ο Esteban Guerrieri, ο οποίος πιλοτάρει ένα αγωνιστικό Civic TCR στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τουρισμού (WTCR), «το καλύτερο με το Civic Type R είναι ότι σου δίνει μια αίσθηση εμπιστοσύνης. Έχει πολύ καλή αίσθηση. Οι άνθρωποι αποκαλούν το Type R το απόλυτο σπορ hot hatch και αποδείξαμε σήμερα ότι είναι πραγματικά το αυτοκίνητο που συνεχίζει να θέτει νέα όρια για προσθιοκίνητα μοντέλα». Συνεχίζει να λέει «η ομορφιά είναι ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία +R στη πίστα, αλλά στη συνέχεια να μεταβούμε στη λειτουργία Comfort και να οδηγήσουμε προς το σπίτι».

Δείτε ακόμα: Διάσημος τα έδωσε όλα για τη McLaren MP4/8-6 του Senna (+video)

Το προηγούμενο Honda Civic Type R καθόρισε τους κορυφαίους χρόνους γύρου στο Estoril, το Hungaroring, το Silverstone και το Spa. Με την ομάδα των πρωταθλητών όπως ο Jenson Button από την F1, ο Bertrand Baguette από το ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT, ο μύθος του BTCC Matt Neal και τέλος ο Tiago Monteiro, αντίπαλος του Esteban Guerrieri στοχεύουν να θέσουν τους ταχύτερους γύρους στις προ αναφερόμενες πίστες όπως και σε κάποιες άλλες. Δυναμώστε τον ήχο και δείτε το απολαυστικό βίντεο.

Get it on Google Play Download on the App Store