Το Hyundai Santa Cruz «εξοστράκισε» την Corvette

Η Hyundai διαρρηγνύει τα ιμάτιά της πως το Santa Cruz δεν είναι ακόμα ένα pick up. Το γεγονός πως μέσα σε 6 μήνες έχει καταφέρει όχι μόνο να μπαίνει στην ίδια πρόταση με Corvette, αλλά αυτή να αφορά επικράτησή του επί εκείνης, σαν να δικαιώνει τους Κορεάτες.

Σύμφωνα με το iSeeCars το Santa Cruz ήταν το ταχύτερα πωληθέν νέο μοντέλο στις Η.Π.Α. για τον μήνα Αύγουστο, αποκαθηλώνοντας την «Κορβέτα». Το κορεατικό pick up έμενε, κατά μέσο όρο, 8 μέρες στην αντιπροσωπεία, πριν να βρει αγοραστή. Το αντίστοιχο διάστημα για την Corvette τοποθετήθηκε στις 8,3 μέρες, ενώ η τρίτη Mercedes GLS ήθελε 8,7 μέρες έως ότου «κλείσει» πώληση. Είναι χαρακτηριστικό πως το επόμενο Hyundai στην κατάταξη (το Tucson Hybrid), βρέθηκε στην 8η θέση και χρειάστηκε σχεδόν 10 μέρες παραπάνω μέχρι να «φύγει». Το δεύτερο καλύτερο pick up συναντάται στην 6η θέση (9,5 μέρες), με τη μορφή του Toyota Sienna.

Αξιοσημείωτη εμφανίζεται και η διαφορά στη μέση τιμή του κάθε μοντέλου. Τα Santa Cruz που πωλήθηκαν τον Αύγουστο, κόστιζαν κατά μέσο όρο 34.485 δολάρια (29.300 ευρώ). Η ‘Vette παρότι κυμάνθηκε σχεδόν στο τριπλάσιο κόστος (89.788 δολάρια/86.280 ευρώ), κατόρθωσε να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Για την ακρίβεια, η ζήτηση είναι τέτοια ώστε πριν το Santa Cruz, μόνο η Mercedes G-Class είχε καταφέρει να την εκτοπίσει. Με δυο λόγια, το αμερικανικό supercar είναι το πιο σταθερό μοντέλο της αγοράς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού!

Να θυμίσουμε πως το Santa Cruz προσφέρεται με δυο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης 2.5 λίτρων. Στην ατμοσφαιρική του μορφή, αποδίδει 191 ίππους και 245 Nm ροπής, συνεργαζόμενος με κλασικό 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Στην turbo φτάνει τα 281 άλογα και 422 Nm ροπής, τροφοδοτώντας τους τέσσερις τροχούς μέσω επίσης 8τάχυτου αυτόματου, αλλά διπλού συμπλέκτη.

Get it on Google Play Download on the App Store