Το καλύτερο δώρο με αναπαλαίωση Honda Civic

Την καλύτερη έκπληξη/δώρο έκαναν δυο αδέρφια στον πατέρα τους, αναπαλαιώνοντας πλήρως και βελτιώνοντας παράλληλα το Honda Civic Si του, έπειτα από «καθισιά» που ξεπέρασε τα 20 χρόνια.

Τα αδέρφια Cortez «ξέθαψαν» από την αποθήκη το κόκκινο Civic MK3, που ο πατέρας τους είχε αποκτήσει το 1987. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 χρησιμοποιούταν καθημερινά, αλλά κάπου εκεί ήταν που ήρθε η ώρα για παροπλισμό. Το τρίθυρο Civic μπήκε στο γκαράζ, ξεχάστηκε και έμεινε να μαζεύει σκόνες – μέχρι που οι δυο γιοι του Ben Cortez αποφάσισαν να του κάνουν δώρο, την αναγεννημένη εκδοχή του παλιού του αυτοκινήτου.

Το project ξεκίνησε στις αρχές καλοκαιριού και ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, ένα γεμάτο 8μηνο αργότερα. Το αυτοκίνητο είναι προφανώς βαμμένο ολόκληρο, αλλά τα βλέμματα κεντρίζουν οι 18άρες Fifteen52 Integrale. Πολύ ωραίες σε εμφάνιση και με την απαραίτητη νότα νοσταλγίας στη νύξη τους με τις Lancia Delta, αλλά υπερβολικές σε μέγεθος. Η ηλιοροφή επισκευάστηκε, οι περισσότερες επενδύσεις του εσωτερικού αντικαταστάθηκαν, στη θέση των εμπρός καθισμάτων μπήκαν μπάκετ της Recaro, τιμόνι-πεντάλ-λεβιές ταχυτήτων έδωσαν τις θέσεις τους σε αντίστοιχα της Mugen, μέχρι roll cage προστέθηκε, ωστόσο η πολλή δουλειά έγινε κάτω από το αμάξωμα. Εκεί όπου δεν φρεσκαρίστηκαν απλά τα μηχανικά μέρη, αλλά βελτιώθηκαν.

O 1.500άρης SOHC απέκτησε νέα κεφαλή, μπουζί ιριδίου, νέο φίλτρο και εξάτμιση, οπότε λογικά έχει πάνω από τα 90 άλογα του εργοστασίου, ενώ αναβαθμίστηκε παράλληλα και ο συμπλέκτης. Αλλαγές έχουμε επίσης στην ανάρτηση, όπου αναλαμβάνει πλέον coilover kit της BC Racing, αλλά και τα φρένα. Μπροστά συναντάμε ένα σετ της Wilwood, ενώ και πίσω έχουν ανακατασκευαστεί τα ταμπούρα. Το αυτοκίνητο έχει στηθεί για συμμετοχή σε αγώνες δεξιοτεχνίας, κάτι που λάτρευε να κάνει ο πατέρας Cortez μέχρι τα μέσα των 90’s. Άσχετα αν το κάνει ή όχι, η έκπληξη και η χαρά του όταν βλέπει τι δώρο τού έκαναν τα παιδιά του, είναι ανεκτιμήτες.

Get it on Google Play Download on the App Store