To νέο Hyundai i20 λύνει ένα αιώνιο πρόβλημα

Το ολοκαίνουργιο και πλήρως αναβαθμισμένο από άκρη σε άκρη Hyundai i20, ξεκίνησε να πωλείται εδώ και λίγο καιρό στην ελληνική αγορά, σε τιμές που ξεκινούν από 12.990 ευρώ (δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο) και με τέσσερις επιλογές κινητήρων βενζίνης. Αυτές τις μέρες βρίσκεται στα χέρια μας για να γίνει η δοκιμή και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai i20 N 204 PS και επιρροές WRC (+video)

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του νέου i20 είναι οι πολύ άνετοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές, που θυμίζουν αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας και όχι μικρό. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης έχουν στη διάθεσή τους πολύ πλάτος, όπως και οι πίσω φιλοξενούμενοι. Ακόμα και οι πιο ψηλοί δεν θα κάνουν καμία παραχώρηση με τον αέρα για το κεφάλι και τα πόδια τους. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Hyundai, στο πίσω κάθισμα ο αέρας για τα πόδια αυξήθηκε κατά 88 χλστ. και το ωφέλιμο πλάτος είναι +40 χλστ. Μεγαλύτερος κατά 26 λίτρα είναι και ο χώρος αποσκευών των 352 λτ., ο οποίος φτάνει τα 1.165 λτ. με την αναδίπλωση της διαιρούμενης πλάτης του πίσω καθίσματος.

Κάτι όμως που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή και αποτελεί μια πολύ έξυπνη λύση, είναι οι ράγες που υπάρχουν στα τοιχώματα του πορτ μπαγκάζ, πίσω ακριβώς από την πλάτη του καθίσματος. Που εξυπηρετούν αυτές οι ράγες; Σε ένα πρόβλημα που έρχονται πολλοί αντιμέτωποι, όταν χρειαστεί να τοποθετηθεί στο πορτ μπαγκάζ ένα ψηλό αντικείμενο και χρειάζεται να αφαιρεθεί η εταζέρα. Στο νέο i20 όμως, δεν χρειάζεται να βγει η εταζέρα και να μπει στο πίσω κάθισμα ή ακόμα χειρότερα να ξεχαστεί έξω από το αυτοκίνητο, αφού σύρεται στις ράγες, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με μια απλή κίνηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρεθούν τα σκοινάκια που πιάνουν στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Τόσο απλά και εύκολα!

Δείτε ακόμα: Όλα τα νέα Hyundai i20 με έκπτωση και δώρα

Get it on Google Play Download on the App Store