Το νέο Outlander «απογειώνει» τη Mitsubishi

To Outlander 4ης γενιάς ανταποκρίνεται τέλεια στο ρόλο του αναμορφωτή που ανέλαβε από τους ιθύνοντες της Mitsubishi, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις της ιαπωνικής εταιρίας και γυρίζοντας πλήρως την οικονομοτεχνική κατάσταση των «Τριών Διαμαντιών».

H φίρμα από τη Γιοκοχάμα δημοσιοποίησε τα δημοσιονομικά και εμπορικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου (το Μάρτη ολοκληρώνεται το οικονομικό έτος για τη Mitsubishi). Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κυκλοφορίας -τον προηγούμενο Φλεβάρη ξεκίνησε η παραγωγή του- το Outlander MK4 κατάφερε να κάνει πρακτικά μόνο του, μια εκπληκτική ανατροπή 35 δις γεν για τα ταμεία της εταιρίας! Από τα 4,1 δις γεν απώλειες που σημείωσε το προηγούμενο οικονομικό έτος, η Mitsubishi όχι απλά πέρασε στην κερδοφορία αλλά «ρέφαρε» πάνω από 30 δις γεν, σταματώντας τον ισολογισμό στα +30,7 δις γεν για τα λειτουργικά κέρδη (περίπου 245,9 εκατ. ευρώ)! Τα έσοδα επίσης εκτοξεύτηκαν, στα 525,5 δις γεν (λίγο πάνω από 4,05 δις ευρώ) – και, επαναλαμβάνουμε, το τρέχον οικονομικό έτος ακόμα δεν έχει κλείσει.

Η εντυπωσιακή μεταστροφή στα λογιστικά βιβλία έγινε πραγματικότητα χάρις στην τεράστια αύξηση πωλήσεων, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στο νέο Outlander. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις της Mitsubishi σημείωσαν αύξηση 12%, πετυχαίνοντας 245.000 ταξινομήσεις στο ανάλογο τρίμηνο. Βόρειος Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία προΐστανται της ζήτησης, με την πρώτη αγορά σχεδόν να υπερδιπλασιάζει τον όγκο πωλήσεων. Στο τρίμηνο, ταξινομήθηκαν σχεδόν 40.000 νέα Mitsubishi στην Αμερική (39.300 για την ακρίβεια) από 24.000, με το Outlander να καλύπτει πάνω από το 90% (36.133 μονάδες)!

Το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο ευοίωνο για τους Ιάπωνες, καθώς το best seller τους αναμένεται να πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία και στην Ευρώπη, όπου το plug-in υβριδικό PHEV χαίρει τεράστιας εκτίμησης ιδίως στις σκανδιναβικές χώρες (πρώτο plug-in σε πωλήσεις το προηγούμενο, παρότι αρκετά ηλικιωμένο).

Get it on Google Play Download on the App Store