Το νέο ρωσικό roadster των 5.500 ευρώ

Πέρασαν 8 χρόνια από το 2013 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το διθέσιο roadster μοντέλο Crimea, το οποίο φέτος θα πάρει σάρκα και οστά και θα ξεκινήσει να διατίθεται προς πώληση. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά μέσα από την Ρωσία, οι τιμές του θα κυμαίνονται μεταξύ 5.500 και 8.900 ευρώ και θα είναι το φθηνότερο σπορ αυτοκίνητο που θα μπορεί να αγοράσει κάποιος.

Το εγχείρημα ξεκίνησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Bauman Moscow State Technical της Ρωσίας, που θέλησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν το «δικό τους» διθέσιο roadster. Το αποτέλεσμα φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, δεδομένου ότι δεν προέρχεται από κάποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά από σπουδαστές με πολύ μεράκι και αγάπη για το αυτοκίνητο.

Εξωτερικά το Crimea εμφανίζει ελκυστικό σχεδιασμό και σίγουρα όταν θα βγει στους δρόμους θα τραβάει τα βλέμματα πάνω του. Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ότι η βάση του προέρχεται από Lada και συγκεκριμένα το δημοφιλές μοντέλο στην Ρωσία, το Granta. Μάλιστα, το πρωτότυπο Crimea ήταν κατασκευασμένο εξολοκλήρου από Ρωσικά τμήματα και προφανώς έτσι θα συνεχίσει, προκειμένου να κρατηθεί χαμηλά το κόστος παραγωγής. Ενδεχομένως και ο κινητήρας να προέρχεται από Lada και να είναι κάποιος 1.600άρης.

Από μοντέλο της Lada προέρχονταν και το εσωτερικό του πρωτότυπου Crimea και ειδικότερα το Kalina. Το ταμπλό έχει «κουμπώσει» ιδανικά στο διθέσιο εσωτερικό, ενώ έχει επενδυθεί με αλκαντάρα, όπως και πολλές ακόμα επιμέρους επιφάνειες της καμπίνας. Σίγουρα το αυτοκίνητο παραγωγής θα φέρει αλλαγές για να πιάσει αυτές τις τιμές και να γίνει προσιτό οικονομικά στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Get it on Google Play Download on the App Store