Το πιο «δύστυχο» Toyota στην Ελλάδα!

Τα αυτοκίνητα της Toyota τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να σημειώνουν υψηλές πωλήσεις και να φέρνουν την ιαπωνική μάρκα στην κορυφή των καινούργιων επιβατικών. Το Yaris είναι το απόλυτο best seller για συνεχόμενα έτη, το C-HR και το RAV4 είναι πρώτα στα C-SUV και D-SUV αντίστοιχα φέτος, ενώ το Aygo και το Corolla βρίσκονται στη δεύτερη θέση των κατηγοριών τους.

Ωστόσο, την ίδια τύχη δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων το μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομά του με την υβριδική τεχνολογία και δεν είναι άλλο από το Prius. Παρόλη την στροφή των καταναλωτών προς τα υβριδικά αυτοκίνητα, το Prius έχει κάνει μία μόλις ταξινόμηση, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2021. Ακόμα και το πολύ πιο ακριβό Land Cruiser (από 70.490 ευρώ) έχει έξι ταξινομήσεις. Όμως και πέρυσι δεν υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον για το Prius, καθώς ολόκληρη τη χρονιά ταξινομήθηκαν μόλις 3 οχήματα.

To 4ης γενιάς Prius που πωλείται τώρα, παρουσιάστηκε το 2016 και ανανεώθηκε το 2019. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 30.350 ευρώ, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, ειδοποίηση αλλαγής και έλεγχο λωρίδας, αναγνώριση οδικών σημάτων, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, οθόνη αφής 7 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, κάμερα οπισθοπορείας και πάρα πολλά ακόμη. Πρόσφατα λανσαρίστηκε και το πιο ακριβό Prius Plug-in Hybrid, με τιμή εκκίνησης τις 40.570 ευρώ.

Ωστόσο ο κόσμος προφανώς προτιμά το πιο ελκυστικό σχεδιαστικά αλλά και οικονομικό σε τιμή Corolla Hybrid (από 23.070 ευρώ το hatchback), από την στιγμή που μοιράζονται το ίδιο υβριδικό σύστημα. Αυτό αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης των 1.8 λτ. ισχύος 98 ίππων στις 5.200 σ.α.λ. και 142 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ. και ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 82 ίππων και 207 Nm ροπής. Με την συνδυαστική ισχύ των 122 ίππων και το e-CVT κιβώτιο ταχυτήτων, το βάρους 1.375 κιλών Prius επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ., η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 94 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store