Το πιο «καινούργιο» VW Scirocco 1.4 TSI με 4.100 χλμ.

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από την παρουσίαση του τελευταίου, τρίτης γενιάς VW Scirocco, το οποίο εμφανίστηκε το 2008 και έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλές, χάρη στον εντυπωσιακό του σχεδιασμό και τους δυνατούς turbo κινητήρες. Ωστόσο, παρόλη την επιτυχία που σημείωσε, δεν υπήρξε διάδοχο μοντέλο λόγω της μειωμένης ζήτησης τέτοιων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και έτσι το 2018 σήμανε η λήξη της παραγωγής του.

Δείτε ακόμα: Θα αγοράζατε ένα νέο VW Scirocco R;

Στην αγορά των μεταχειρισμένων υπάρχουν πολλά διαθέσιμα Scirocco και σίγουρα μεταξύ αυτών και ευκαιρίες με καλοδιατηρημένα μοντέλα, αφού αρκετοί κάτοχοί τους τα είχαν «μη βρέξει και μη στάξει». Το συγκεκριμένο όμως Scirocco, πιθανώς έχει τα λιγότερα χιλιόμετρα από οποιοδήποτε άλλο που πωλείται.

Σύμφωνα με την αγγελία, αυτό το Scirocco 1.4 TSI που βρίσκεται στην πόλη Ρόττενμπουργκ αμ Νέκαρ της Γερμανίας, είναι ταξινομημένο τον 02/2011 και έκτοτε έχει διανύσει μόνο 4.100 χιλιόμετρα. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε ότι είναι ουσιαστικά αμεταχείριστο και ειδικά από το εσωτερικό του, αφού τα χειριστήρια μοιάζουν λες και δεν τα έχει ακουμπήσει οδηγός. Βέβαια, πάντα ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να είναι επιφυλακτικός με αυτά που βλέπει στις αγγελίες μεταχειρισμένων και όταν έρθει η ώρα για αγορά, είναι χρήσιμη η συμβολή ενός ειδικού.

Δείτε ακόμα: VW Golf τερματίζει το χιλιομετρητή! (+video)

Ο εξοπλισμός του είναι πολύ πλούσιος και εκτός των γνωστών στοιχείων ανέσεων και ασφαλείας περιλαμβάνει ακόμα αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηλεκτρική ηλιοροφή, 17άρες ζάντες κ.λπ.

Κάτω από το μυώδες εμπρός καπό του φιλοξενείται ο 1.4 TSI με τη διπλή υπερτροφοδότηση, ισχύος 160 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και με ροπή 240 Nm στις 1.500-4.500 σ.α.λ. Σε συνεργασία με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονταν σε 8,0 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 218 χλμ./ώρα. Νούμερα εντυπωσιακά για ένα 1.400άρι αυτοκίνητο πριν από μια δεκαετία.

Τώρα, το ελάχιστα αυτό χρησιμοποιημένο Scirocco αναζητά νέο κάτοχο, έναντι του ποσού των 18.014 ευρώ. Λίγα χρήματα δεν είναι σίγουρα, όμως είναι ίσως, το Scirocco με τα λιγότερα χιλιόμετρα που υπάρχει στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Δείτε ακόμα: Το outsider της VW που έχει γίνει επιτυχία

Get it on Google Play Download on the App Store