VW Golf τερματίζει το χιλιομετρητή! (+video)

Αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης «φορτωμένα» με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα δεν κυκλοφορούν πάρα πολλά, αφού μετά το ψυχολογικό όριο των 100.000 χιλιομέτρων αρκετοί οδηγοί αρχίζουν και αναζητούν μοντέλο προς αντικατάσταση. Είτε πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, ή για μεταχειρισμένο με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για ταξί, όπου τα 100.000 χλμ. είναι για το… στρώσιμο.

Δείτε ακόμα: Τι έχει διατηρήσει το VW Golf από το 1974;

Ο οδηγός όμως του συγκεκριμένου VW Golf Mk4, κατάφερε και τερμάτισε το χιλιομετρητή του στην κυριολεξία, αφού μετά τα 999.999 χιλιόμετρα σταμάτησε να μετράει. Αντί να μηδενίσει και να αρχίσει ξανά να γράφει χιλιόμετρα έβγαλε παύλες. Όπως αναφέρει στο βίντεο «ούτε ο κατασκευαστής δεν περίμενε ένα Golf να κρατήσει τόσο πολύ». Τώρα για να κρατάει τα χιλιόμετρα, θα πρέπει κάθε φορά πριν μηδενίζει ο μερικός χιλιομετρητής να τα σημειώνει κάπου για να μη χάσει το λογαριασμό.

Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να έδειχνε στο βίντεο και σε τι κατάσταση βρίσκεται γενικότερα το τέταρτης γενιάς Golf που οδηγεί, αλλά και να αναφέρει το ιστορικό του. Δεδομένου ότι το Golf Mk4 κατασκευάστηκε μεταξύ 1997 έως 2003, σημαίνει ότι είναι αυτοκίνητο περίπου εικοσαετίας, το οποίο για να φτάσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα σημαίνει ότι διένυε πάνω – κάτω 50.000 χλμ. το χρόνο.

Δείτε ακόμα: VW Golf Mk4: Νέα πρότυπα ποιότητας

Άλλωστε ο 1.9 TDI κινητήρας είναι γνωστός στις «πιάτσες» και όχι μόνο για την αξιοπιστία του. Να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω μηχανικό σύνολο είχε ισχύ 90 ίππων και 210 Nm ροπής, ενώ όταν το Golf ήταν καινούργιο επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,4 δλ. και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 180 χλμ./ώρα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με τον «τερματισμό» του χιλιομετρητή:

Get it on Google Play Download on the App Store