Το πιο καινούργιο Toyota Yaris 1.4 diesel στην Ευρώπη

Το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις επί σειρά ετών στην Ελλάδα, δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris, το οποίο εδώ και λίγο καιρό λανσαρίστηκε στην ολοκαίνουργια, τέταρτη κατά σειρά γενιά του. Το προγενέστερο Yaris παρουσιάστηκε το 2010 και παρέμεινε στην παραγωγή έως το 2019, ενώ ήταν διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, υβριδικό και ντίζελ.

Δείτε ακόμα: 10 αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Το πετρελαιοκίνητο Yaris 1.4 D-4D συγκέντρωσε μεγάλο μερίδιο πωλήσεων στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, ωστόσο εδώ και δύο χρόνια η Toyota σταμάτησε το diesel μηχανικό σύνολο. Ο εν λόγω κινητήρας συνδύαζε τις σβέλτες επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση και ταίριαζε ιδανικά στο αυτοκίνητο.

Το μηχανικό σύνολο 1.4 D-4D είχε ισχύ 90 ίππους και 205 Nm ροπής από τις 1.800 σ.α.λ., επιτάχυνε το μικρό Toyota στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 175 χλμ./ώρα. Η μεικτή πραγματική του κατανάλωση ήταν στα 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 ήταν 104 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμα: Μεταχειρισμένα ντίζελ SUV σε χαμηλές τιμές

Μεταξύ των θετικών στοιχείων του Yaris ήταν και η φιλικότητα στο δρόμο, όπου ήταν άνετο και σταθερό ανεξαρτήτως διαδρομής και με καλή οδηγική αίσθηση. Στα συν του Yaris ανήκαν ακόμα οι άνετοι χώροι για τους επιβάτες, το καλοφτιαγμένο και μοντέρνο εσωτερικό και ο αρκετά ικανοποιητικός χώρος αποσκευών των 286 λίτρων.

Το εικονιζόμενο μεταχειρισμένο Toyota Yaris 1.4 D-4D είναι μοντέλο του 2012 και με μόνο 4.009 χιλιόμετρα, αποτελώντας το πιο καινούργιο (βάσει χιλιομέτρων και αγγελιών) μεταχειρισμένο Yaris diesel που υπάρχει στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα βρίσκεται σε εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ιταλία, λίγο έξω από τη Νάπολη (δείτε εδώ περισσότερα) και πωλείται στην τιμή των 8.900 ευρώ με πληρέστατο εξοπλισμό ανέσεων και ασφαλείας. Σύμφωνα με την αγγελία, το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο, με πιστοποιημένα χιλιόμετρα και ταξινομημένο στην Ιταλία.

Δείτε ακόμα: Προσοχή σε αυτά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Get it on Google Play Download on the App Store