Το πιο βαρβάτο Bronco είναι από τη Σιγκαπούρη

Το Ford Bronco είναι από τα πιο ικανά αυτοκίνητα εκτός δρόμου. Τόσο το παλιό, όσο το καινούργιο, ακόμα και το SUV Bronco Sport δεν διστάζουν να ριχτούν στα χώματα. Το απόλυτο Bronco, όμως, είναι άλλο.

Μας έρχεται από τη Σιγκαπούρη και κατασκευάζεται από την ST Engineering, έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στρατιωτικών οχημάτων στον κόσμο. Οι ρίζες του φτάνουν μέχρι το 1967, όταν η τότε νεοσύστατη ST ανέλαβε να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Το Bronco δεν είναι τόσο παλιό, αλλά και πάλι βρίσκεται σε υπηρεσία εδώ και 20 χρόνια. Σχεδιάστηκε για τη μεταφορά προσωπικού και οπλισμού σε δυσπρόσιτες περιοχές και διαθέτει πολυβόλο 7,62 χλστ. στο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα για ελαφρού τύπου Ultimax των 5,56 χλστ. Επίσης, στάνταρ είναι και ο εκτοξευτήρας χειροβομβίδων ή καπνογόνων.

Στο εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα (6 μπροστά και 10 στο τρέιλερ), με την κίνηση να εναποτίθεται σε έναν πετρελαιοκινητήρα της Caterpillar, με απόδοση 340 ίππων στις 2.400 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 60 χλμ./ώρα εκτός δρόμου, ενώ σε ιδιαίτερα κακοτράχαλα εδάφη περιορίζεται στα 25 χλμ./ώρα. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τους 5 τόνους και το όχημα λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες από -40 έως 49 βαθμούς Κελσίου. Κοινώς, είναι ιδανικό τόσο σε πολικές, όσο και συνθήκες ερήμου.

Εκτός της Σιγκαπούρης, το Bronco χρησιμοποιείται από το στρατό της Ταϊλάνδης και της Μεγάλης Βρετανίας, έχοντας πάρει μέρος και στον πόλεμο (και τους δυο) του Αφγανιστάν.

Get it on Google Play Download on the App Store