Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με κάμερες αντί καθρέφτες

Οι κάμερες έχουν εδώ και αρκετά χρόνια βρει τη θέση τους στα αυτοκίνητα. Ξεκίνησαν από την κάμερα που ενεργοποιείται κατά την κίνηση προς τα πίσω, όταν παρκάρουμε και σιγά σιγά μπήκαν εμπρός αλλά και στο πλάι, δίνοντάς μας εικόνα 360 μοιρών.

Δείτε ακόμη: Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει…

Εδώ και αρκετά χρόνια όμως τις έχουμε δει να παίρνουν και την θέση των εξωτερικών καθρεφτών σε πολλά αυτοκίνητα, τα οποία όμως ήταν πρωτότυπα. Αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς πλέον η Audi ανακοίνωσε πως το E-Tron, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV,θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο στη θέση των καθρεφτών θα έχει κάμερες.

Αυτή η λύση επιλέχθηκε καθώς, οι μηχανική της μάρκας τη θεώρησαν αναγκαία προκειμένου να χαρίσουν στο μεγάλο SUV το κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή. Καθρέφτες εξωτερικοί βέβαια θα υπάρχουν αλλά αντί για κρύσταλλο θα έχουν κάμερα. Έτσι, θα είναι πιο μικροί και σίγουρα με πιο αεροδυναμικό σχήμα. Η εικόνα τους θα προβάλλεται στον οδηγό μέσω οθονών OLED.

Διαβάστε επίσης: Τα ασφαλέστερα νέα μικρά και μικρομεσαία SUV

Σύμφωνα με την ίδια την Audi, το E-Tron θα έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0.28, τιμή εξαιρετική για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Και αν αναρωτιέστε γιατί η Audi έδωσε τόση προσοχή στην αεροδυναμική, είναι γιατί θέλει το αυτοκίνητο να έχει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία.

Get it on Google Play Download on the App Store