Το ταχύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με 291 χλμ./ώρα (+video)

Η αγορά και κυρίως η μεταφορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελεί έναν από τους πιο ευχάριστους «πονοκεφάλους», που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος στη διάρκεια του έτους (εκτός κι αν το κατεβάζετε από το πατάρι, οπότε ουδέν πρόβλημα). Η Hennessey, στα εορταστικά πλαίσια των ημερών, μετατρέπει το Jeep Grand Cherokee Trackhawk στο ταχύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο όλων των εποχών.

Δείτε ακόμα: Αυτό το Jeep είναι ταχύτερο από Bugatti Chiron! (+video)

Από το εργοστάσιο, το κορυφαίο Grand Cherokee αποδίδει 707 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 875 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ., απόρροια του κομπρεσοράτου 6.2 V8. Ο Τεξανός βελτιωτής είθισται να μην αφήνει τίποτα στην ησυχία του, προσφέροντας πακέτα αναβάθμισης για το Trackhawk στα 850, 1.000 και 1.200 άλογα. Αυτό που θα παρακολουθήσουμε στο video είναι το μεσοβέζικο «1000άρι», με χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα που υπολογίζεται στα 3,5 δλ. και τελική που ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα. Να θυμίσουμε πως το Grand Cherokee Trackhawk ζυγίζει κοντά στους 3 τόνους.

Διαβάστε επίσης: Η χριστουγεννιάτικη χρήση της «απλώστρας»

Αν βάλουμε στην εξίσωση και την αεροδυναμική αντίσταση του δέντρου, τότε αντιλαμβανόμαστε γιατί η αμερικανική «υπερταχεία» έμεινε στα 291 χλμ./ώρα. Μια ταχύτητα, πάντως, που δεν εμπόδισε το ταλαίπωρο κωνοφόρο να γίνει το ταχύτερο christmas tree της Ιστορίας, ξεπερνώντας ένα αντίστοιχο που είχε δεθεί στην οροφή ενός Dodge Challenger Hellcat, επίσης βελτιωμένου από την ομάδα του John Hennessey.

Get it on Google Play Download on the App Store