Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk απέναντι σε θρύλους (+video)

Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk είναι το δυνατότερο SUV με θερμικό κινητήρα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Πιο ισχυρό από την Lamborghini Urus, την Porsche Cayenne Turbo , την Mercedes-AMG GLC 63 S και πίσω μόνο από το ηλεκτρικό Tesla Model X. Για την ακρίβεια, είναι το πιο ισχυρό -μη ηλεκτροκίνητο- SUV όλων των εποχών, χάρις στον κοπρεσοράτο V8 Hemi των 6.2 λίτρων και 707 ίππων, συνοδεία 868 Νm ροπής. Όλα τα ανωτέρω, συνηγορούν στο να φτάσουν οι 2,2 τόνοι του αμαξώματος στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,7 δλ.

Δείτε ακόμα: Κόντρα «βαρέων βαρών» στα υπερ-SUV (+video)

Δεξιά όπως κοιτάμε την φωτογραφία, παρατηρούμε το TVR Griffith – ένα από τα ταχύτερα roadster της δεκαετίας του 90. Ο 5λιτρος ατμοσφαιρικός V8 αποδίδει 335 ίππους, ικανούς να στείλουν το ελαφρύ αμάξωμα των 1.060 κιλών στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,5 δλ. Και πάλι, όμως, είναι σχεδόν 1 δλ. περισσότερο από το υπερδιπλάσιας ιπποδύναμης Jeep.

Στα αριστερά της εικόνας, στέκεται ένας θρύλος της αυτοκίνησης: το Audi Quattro. Αλλιώς, το αυτοκίνητο που διαμόρφωσε τον ρου των αγώνων ράλλυ και έκανε τα συστήματα τετρακίνησης mainstream. Ο μυθικός 5κύλινδρος των 2.226 κ.εκ. αποδίδει 220 ίππους, οι οποίοι σε συνδυασμό με το ομώνυμο σύστημα 4WD επιταχύνουν το γερμανικό κουπέ στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,5 δλ. – 2 δλ. περισσότερο σε σχέση με το Griffith και κοντά στα 3 από το Grand Cherokee. Ποια είναι η ουσία πίσω από αυτή την κόντρα;

Διαβάστε επίσης: To νέο Jeep Grand Cherokee θα είναι «Made in Italy»

Απολύτως καμία! Η αντιπροσωπεία της αμερικανικής εταιρίας στην Αγγλία επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο για να διαφημίσει την έναρξη διάθεσης του πανίσχυρου SUV, διαλέγοντας πρακτικά στην τύχη δυο μοντέλα για να το ανταγωνιστούν. Αλλά είναι ωραίο να βλέπουμε εν δράσει τόσο το Quattro, όσο κι ένα σπάνιο αυτοκίνητο σαν τον «Γρύπα» – άσχετο που δεν υπήρχε ποτέ καμία ελπίδα να βρεθούν έστω κοντά στο Trackhawk.

Get it on Google Play Download on the App Store