Το τετράτροχο κόσμημα 10 εκατ. ευρώ του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι γνωστός λάτρης των αυτοκινήτων, έχοντας στο γκαράζ του μια πλειάδα supercars, hypercars και πανάκριβων SUVs. Bugatti Chiron/Veyron Ferrari F12 TDF/599 GTO,  Brabus G63, Cadillac Escalade, Lamborghini Aventador LP700-4, McLaren Senna και Mercedes S65 AMG είναι μερικά μόνο από τα «στολίδια» του Πορτογάλου mega star μπαλαδόρου. Όλα τους πλέον, υποκλίνονται στο μεγαλείο της Bugatti Centodieci.

Η επετειακή υπερκατασκευή παρουσιάστηκε το 2019, για τους εορτασμούς των 110 χρόνων της εταιρίας (Centodieci = εκατόν δέκα στα ιταλικά) και ως φόρος τιμής στην EB110. Από πέρσι υπήρχαν φήμες πως ο κάτοχος 3 Χρυσών Μπαλών είχε παραγγείλει μια από τις 10 Centodieci, με την Corriere Della Serra να επιβεβαιώνει το σενάριο. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως ο Ρονάλντο περιμένει το νέο του απόκτημα, στο Μάντσεστερ πλέον, αλλά δεν αναφέρεται ημερομηνία παράδοσης.

Η Centodieci βασίζεται στη Chiron, αλλά διαφέρει σημαντικά από αυτή, αναβιώνοντας σε πολλά σημεία την EB110. Το χαρακτηριστικό πέταλο – μάσκα είναι λίγο πιο μεγάλο από του προγόνου της, αλλά κατά πολύ μικρότερο από εκείνο της Chiron. Επίσης, οι οριζόντιοι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα παραπέμπουν σε εκείνους της EB110. Στη μεσαία κολόνα υπάρχουν αεραγωγοί σαν εκείνους της EB110 SS, το κάλυμμα του κινητήρα θυμίζει και αυτό το αντίστοιχο της παλιάς Bugatti, ενώ το πίσω άκρο με τη μεγάλη αεροτομή, τα LED φώτα, τις τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων και το διαχύτη δημιουργούν ένα σύνολο που κεραυνοβολεί τα βλέμματα.

Την κίνηση της Bugatti Centodieci αναλαμβάνει το W16 8.0 λτ. με 4 τούρμπο μηχανικό σύνολο, ισχύος 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ., ενώ η θηριώδης δύναμη περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 ταχυτήτων. Οι επιδόσεις που προσφέρει στο κατά 20 κιλά πιο ελαφρύ αμάξωμα (σε σχέση με της Chiron) είναι ακαριαίες: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ., 0-300 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ. και τελική ταχύτητα 380 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Η τιμή της «Εκατόν Δέκα» βρίσκεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων, με τους Ιταλούς να υποστηρίζουν πως το γαλλογερμανικό hypercar θα κοστίσει συνολικά στον στράικερ της Μαν. Γιουνάιτεντ, 10 εκατ. ευρώ. Από εμάς, ένα «καλορίζικο» από καρδιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store