Του κατάσχεσαν την Lambo για 560 ευρώ!

Να έχεις στην κατοχή σου ένα supercar πολλών χιλιάδων ευρώ, να είσαι τσιγκούνης να μην πληρώνεις φόρους και να στο σηκώνει γερανός μέχρι να καταβάλεις τα χρωστούμενα!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί στο Isle of Wight, ένα νησί στα νότια παράλια της Αγγλίας όταν σταμάτησαν για έλεγχο μια πανάκριβη Lamborghini Aventador SV. Οι αξιωματικοί που ήταν με πολιτικά σε μια BMW X5, ζήτησαν από τον οδηγό του πανάκριβου Supercar να κάνει στην άκρη για έναν τυπικό έλεγχο. Στη συνέχεια, με έκπληξη ανακάλυψαν πως ο ιδιοκτήτης της Aventador των +250.000 ευρώ (τιμή μεταχειρισμένης Aventador στην Αγγλία) δεν είχε πληρώσει τα αντίστοιχα με τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας από τον Αύγουστο του 2020. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες η Lambo φορτώθηκε στο γερανό και κατασχέθηκε μέχρι ο ματζίρης ιδιοκτήτης να πληρώσει τους φόρους που του αναλογούν.

Στη Μεγάλη Βρετανία τα αυτοκίνητα που παράγουν περισσότερους ρύπους πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους, με το υψηλότερο ποσό να είναι στα 2.500 ευρώ (2.175 λίρες Αγγλίας) για το πρώτο έτος. Από εκεί κι έπειτα ο κάτοχος πρέπει να πληρώνει περίπου 180 ευρώ. Ωστόσο τα οχήματα που κοστίζουν πάνω από 46.000 ευρώ (40.000 λίρες) (κάτι που σίγουρα ισχύει για την Aventador) οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώvουν επιπλέον 380 ευρώ. Κάνοντας τα απλά μαθηματικά ο σπαγγοραμένος ιδιοκτήτης της Lambο αποχωρίστηκε έστω και για λίγο το θεσπέσιο αυτοκίνητό του για μόλις 560 ευρώ για φόρους που δεν πλήρωσε! Αναμφίβολα βρήκαμε τον τσιγκούνη της χρονιάς!

 

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store