Toyota Camry στην θέση του Avensis για την Ευρώπη

Μπορεί οι πωλήσεις των σεντάν να έχουν συμπιεστεί ασφυκτικά ελέω της τεράστιας αποδοχής που τυγχάνουν τα SUVs και τα crossovers, ωστόσο η Toyota αποφάσισε να αντικαταστήσει το Avensis για τους λάτρεις της «κούρσας».

Το Camry επανέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά μετά από 14 χρόνια, όταν και διατίθετο σε λίγες αγορές ως το μεγαλομεσαίο της Toyota, μία κατηγορία πάνω από το λαοφιλές Avensis. Το τελευταίο αποσύρθηκε από την παραγωγή πριν λίγους μήνες, λόγω χαμηλής ζήτησης, ωστόσο οι Ιάπωνες αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν ακόμα την κατηγορία των σεντάν.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Toyota Yaris Hybrid

Μπορεί στην Ευρώπη -και ιδιαίτερα στην χώρα μας- το Camry να είναι παντελώς άγνωστο, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όμως αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά best sellers, ανεξαρτήτου μάρκας και κατηγορίας. Επίσης, το μεγάλο ιαπωνικό σεντάν κάνει θραύση τόσο στην κινεζική αγορά, όσο και σε αυτή της Σαουδικής Αραβίας στην οποία καταλαμβάνει την πρώτη θέση των πωλήσεων.

Οι Ιάπωνες επενδύουν στην απήχηση των υβριδικών και επεκτείνουν την γκάμα τους -χαμηλώνοντας παράλληλα τον μέσο όρο εκπομπών CO2 της – με το Camry Hybrid, το οποίο χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.5 λίτρων -κύκλου λειτουργίας Atkinson- απόδοσης 175 ίππων, με έναν ηλεκτροκινητήρα 33 ίππων για ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα της τάξης των 208 ίππων. H κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,5 λίτρα/100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται hypercar από την Toyota με 1.000 ίππους (+video)

Τιμές δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, ούτε αν το νέο μοντέλο θα βρει τον δρόμο προς την ελληνική αγορά. Στην Αμερική πάντως, το Camry Hybrid ξεκινά από τις 27.900 δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store