Τράκαρε Ferrari SF90 και την παράτησε

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία, φορά που βλέπουμε μια SF90 Stradale να γίνεται «φιτίλια». Όπως όλες οι τετράτροχες υπερ-κατασκευές, έτσι και η ισχυρότερη παραγωγής του Μαρανέλο πάσχει από την ασθένεια των «κουλών οδηγών». Τα 1.000 άλογα του plug-in υβριδικού συνόλου πέφτουν πολλά σε πολλούς, με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στα δυτικά Μίντλαντς, στη Μεγάλη Βρετανία. Μια Ferrari SF90 Stradale κατέληξε «στραπατσάδα», όταν ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε 5 σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με 10 πυροσβέστες και 2 οχήματα να σπεύδουν στο σημείο υπό το φόβο πυρκαγιάς, λόγω μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων του υβριδικού συστήματος. Τελικά δεν χρειάστηκε η παραμικρή παρέμβαση από μέρους τους, καθώς οι δικλείδες ασφαλείας των 3 ηλεκτρικών μοτέρ και της μπαταρίας 7,9 kWh λειτούργησαν άψογα. Άνθρωποι δεν υπήρχαν, οπότε δεν σημειώθηκε ο παραμικρός τραυματισμός – εκτός, ίσως, από τον οδηγό.

Ουδείς γνωρίζει, βέβαια, καθώς ο άνθρωπος που έστειλε τη Stradale στα παρκαρισμένα, την εγκατέλειψε κιόλας εκεί! Είναι η πρώτη φορά που ακούμε για εγκατάλειψη hypercar έπειτα από ατύχημα, δείγμα ότι ο οδηγός είτε την είχε κλέψει είτε είναι δική του και είχε κάνει κάποια παρανομία, οπότε έφυγε για να μην τον προλάβει η αστυνομία. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε δεν πρόκειται για έξυπνο δείγμα ατόμου. Η άδεια ήταν στο ντουλαπάκι, αλλά και να μην ήταν υπάρχουν οι πινακίδες κυκλοφορίας. Ζήτημα χρόνου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της Ferrari και να διαλευκανθεί το μυστήριο.

Get it on Google Play Download on the App Store