Τράκαρε και δήλωσε το αυτοκίνητο κλεμμένο (+video)

Τον έξυπνο επιχείρησε -και για αρκετό καιρό, κατάφερε- να κάνει ένας Ισπανός, ο οποίος αφού διέλυσε το αυτοκίνητό του στην πίστα, το δήλωσε κλεμμένο και πήρε αποζημίωση από την ασφαλιστική.

Η πολύ ιδιαίτερη υπόθεση ξεκίνησε στα τέλη του 2021, όταν δηλώθηκε η κλοπή ενός Renault Megane RS 2ης γενιάς στο αστυνομικό τμήμα του Λανγκρέο, στις Αστούριες. Ο έλεγχος της αστυνομίας και των πραγματογνωμόνων της ασφαλιστικής αρχικά επαλήθευσε τα όσα ανέφερε ο δηλών, καταφέρνοντας εν τέλει να αποζημιωθεί έναντι 12.000 ευρώ. Αυτοκίνητο δεν βρέθηκε ποτέ και όλοι, υπέθεταν πως τα ίχνη του είχαν χαθεί στα δόλια κανάλια της μαύρης αγοράς ανταλλακτικών. Παρόλα αυτά, και παρότι οι αρχές του Λανγκρέο πείστηκαν, δεν έγινε το ίδιο με το τμήμα Οικονομικής Απάτης της ισπανικής αστυνομίας.

Οι αντιφάσεις στη δήλωση του περιστατικού από το γιο του ασφαλισμένου, που ήταν ο πατέρας του, οδήγησαν σε εκτενή έρευνα των αρμοδίων και έβγαλαν «λαβράκι». Αποτέλεσμα που κατέστη δυνατό και χάρις στο video παρακάτω, το οποίο απεικονίζει το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε πίστα και να γίνεται «φυτίλια», αντί να κλέβεται από δρόμο της ισπανικής πόλης – όπως ανέφερε η δήλωση του περιστατικού. Τα πλάνα έρχονται από την πίστα της Jarama και αποκαλύπτουν την πραγματική εξέλιξη της υπόθεσης, φανερώνοντας την έκταση της απάτης.

Το Megane RS καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς έπειτα από κάποιο track day. Προφανώς δεν είχε μεικτή ασφάλεια, οπότε οι ζημιές θα έπρεπε να καλυφθούν από την τσέπη του ιδιοκτήτη. Αντί να γίνει αυτό, οι δυο Ισπανοί (πατέρας και γιος) αποφάσισαν να φτιάξουν ένα παραμύθι προκειμένου να «τσεπώσουν» ό,τι μπορούσαν από την ασφαλιστική. Κάτι που κατάφεραν, αλλά εν τέλει πιάστηκαν στη «φάκα» και πλέον εκτός από βαρύτατα πρόστιμα, αντιμετωπίζουν και κίνδυνο φυλάκισης. Το πορτοκαλί Megane RS αγνοείται, οπότε πολύ πιθανό να εμπλέκεται και συνεργείο στη «φάμπρικα», έχοντας διαλύσει το γαλλικό hot hatch σε ανταλλακτικά.

Get it on Google Play Download on the App Store