«Τρελό» Toyota Starlet KP61 με μοτέρ από Hayabusa (+video)

Πολλές φορές έχουμε δει αυτοκίνητα μικρά ή παλιά να μετατρέπονται σε… δράκοι έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους. Κάτι ανάλογο είναι και το Toyota Starlet KP61 το οποίο θα δούμε και κυρίως θα ακούσουμε στο video που ακολουθεί πιο κάτω.

Δείτε ακόμη: Tο εσωτερικό του κορυφαίου καθίσματος (+video)

Το συγκεκριμένο Toyota Starlet φυσικά δεν είναι εργοστασιακό, καθώς κάτω από το καπό του έχει τοποθετηθεί ένα μοτέρ από την μοτοσυκλέτα Suzuki Hayabusa το οποίο είναι 1.3 λτ. αποδίδει 200 ίππους και στροφάρει στις 11.400 σ.α.λ. χαρίζοντας έναν μοναδικό ήχο. Το κιβώτιο του αυτοκινήτου προέρχεται επίσης από την Hayabusa, ενώ το διαφορικό πίσω είναι από την Toyota AE86. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 780 κιλά, κάτι που του χαρίζει απίστευτες επιδόσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στο διαδίκτυο, η μετατροπή αυτή έχει γίνει από την Sanderson Racing Team και μάλιστα δεν μιλάμε για… πατέντες, καθώς έχει δοθεί προσοχή στο σύνολο, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό σε αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Άψογη Toyota Supra κοστίζει πολλά…

Σε έναν από αυτούς θα δούμε και το συγκεκριμένο Toyota Starlet να πρωταγωνιστεί και συγκεκριμένα στο Leadfoot Festival της Νέας Ζηλανδίας.

Get it on Google Play Download on the App Store