Τζάμπα ρεύμα για τη Mustang Mach-E από τη Ford

Η Ford έχει ανοίξει μέτωπο με την Tesla, θέλοντας να χτυπήσει τον Elon Musk στο ίδιο του το γήπεδο. Σε ρόλο πολιορκητικού κριού για το «Μπλε Οβάλ» η Mustang Mach-E. Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει θρυλικό όνομα με τις σύγχρονες τάσεις της αυτοκίνησης (βλέπε crossover αμάξωμα και ηλεκτρική τεχνολογία), προκειμένου να χτυπήσει το Model Y.

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού των Tesla και βαρύ προωθητικό τους χαρτί, είναι το δίκτυο φόρτισης. Από τα εκτενέστερα στις Η.Π.Α., που αποτελούν την απάντηση στο επιχείρημα περί αυτονομίας και έλλειψης δικτύου φόρτισης για τα ηλεκτρικά. Η Ford όχι απλά ανταπαντά, αλλά -μέχρις αντίδρασης- αποστομώνει την μεγάλη της αντίπαλο. Πέρα από την Αμερική, η εκ των «Big 3» του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε πως αναπτύσσει πανευρωπαϊκό δίκτυο φορτιστών για την Mustang Mach-E. Συγκεκριμένα, η Ford έχει συνάψει συμφωνία με εταιρίες στις Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία (η Alpiq και στις τέσσερις χώρες), Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία (Eneco), Νορβηγία και Σουηδία (DEFA), Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο (Eneco), Ισπανία και Πορτογαλία (ETRA), και τέλος στη Γαλλία (Zeborne).

Δείτε ακόμα: Πόσο βγαίνει η δόση για αγορά Tesla στην Ελλάδα;

Σε όλα τα ανωτέρω κράτη θα τοποθετηθούν Ford Connected Wallboxes σε διάφορα σημεία και περιοχές, παρέχοντας δυνατότητα φόρτισης από το 10 στο 80% εντός 6 ωρών. Η κίνηση-ματ της Ford στην Tesla ωστόσο, αφορά την δωρεάν φόρτιση για 5 χρόνια! Όσοι παραγγείλουν μια ηλεκτρική Mustang φέτος ή εντός του 2021, έχουν δωρεά πρόσβαση σε κάθε έναν από τους 155.000 φορτιστές που υπάρχουν/θα προστεθούν στο πανευρωπαϊκό δίκτυο του «Μπλε Οβάλ». Η παροχή ισχύει για το δίκτυο Ionity, που αποτελείται από ταχυφορτιστές, για 1 μόνο χρόνο όμως.

Δείτε επίσης: Ποια είναι τα ηλεκτρικά SUV με τη χαμηλότερη τιμή

Πέρα από τους ίδιους ταχυφορτιστές, ωστόσο, η Ford είναι ιδρυτικό μέλος της ομώνυμης ένωσης, οπότε όλοι οι νέοι κάτοχοι Mach-E μπορούν να (ταχυ)φορτίσουν το αυτοκίνητό τους δωρεάν σε οποιοδήποτε από τα 271 σημεία (που προγραμματίζεται να αυξηθούν στα 400, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους).

Διαβάστε επίσης: Πάει ηλεκτρικό αυτοκίνητο Αθήνα – Θεσσαλονίκη non stop;

Τέλος, η μέγιστη τιμή της αυτονομίας για την Mustang Mach-E τοποθετείται στα 610 χιλιόμετρα, βάσει WLTP.

Get it on Google Play Download on the App Store