Uno και μοναδικό Fiat Uno Turbo με 30 χιλιόμετρα!

Η Fiat είχε μια μακρόχρονη και πολύ επιτυχημένη καριέρα στα μικρά αυτοκίνητα με τα μοντέλα Uno και Punto, ωστόσο έκανε το μεγάλο λάθος να αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τη δημοφιλή αυτή κατηγορία. Φέτος οι Ιταλοί ετοιμάζονται να παρουσιάσουν δύο νέα μοντέλα, τα οποία όμως δεν θα έχουν καμία σχέση με τους προγόνους τους.

Όσοι θέλουν να γυρίσουν χρόνια πίσω, την εποχή που η λέξη «turbo» σχετίζονταν με σπορ αυτοκίνητα και όχι σε «καθημερινά» downsized, τότε αυτό το μοναδικό ίσως στον κόσμο «καινούργιο» Fiat Uno Turbo i.e. αποτελεί μια χρονοκάψουλα. Ταξινομήθηκε πριν από ακριβώς 34 χρόνια (30 Μαρτίου του 1989) και έκτοτε έχει παραμείνει όπως βγήκε από το εργοστάσιο, αφού έχει διανύσει 30 χιλιόμετρα!

Όπως αναφέρεται στην αγγελία δεν είναι ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει ανακατασκευή και έκτοτε δεν έχει κινηθεί, αλλά είναι ένα νέο, τέλεια λειτουργικό σε όλα του τα μέρη. Έχει ελεγχθεί, πιστοποιηθεί, δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση και δεν «στάζει». Εκτιμάται ότι είναι το μοναδικό τέτοιο Fiat Uno Turbo i.e. στον κόσμο και ως εκ τούτου θεωρείται ότι είναι απόλυτα σπάνιο.

Πληροφοριακά το πρώτο Uno Turbo i.e. εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο, 8βάλβιδο κινητήρα των 1.301 κ.εκ., ισχύος 105 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και με ροπή 147 Nm στις 3.200 σ.α.λ. Σήμερα αυτή η ισχύς θεωρείται πλέον νορμάλ για ένα μικρό καθημερινό αυτοκίνητο, όμως τότε ήταν σπορ. Άλλωστε λόγω και του χαμηλού βάρους των 845 κιλών, επιτάχυνε στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δλ. και η τελική του έφτανε τα 200 χλμ./ώρα.

Λόγω του ότι πρόκειται για ένα πλήρως εργοστασιακό και αχρησιμοποίητο Uno Turbo i.e., μην περιμένετε ότι θα πωλούνταν για λίγα λεφτά. Όποιος πιστός, θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 35.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store