Βασιλιάς αγόρασε 139 αυτοκίνητα για τις 14 γυναίκες του

Τι κι αν βρισκόμαστε στο 2019, υπάρχουν ακόμα χώρες που διατηρούν το καθεστώς της βασιλείας. Και δυστυχώς υπάρχουν βασιλιάδες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ζουν μέσα στη χλιδή και να αφήνουν το λαό τους να λιμοκτονεί.

Όπως ακριβώς πράττει ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Μswati ΙΙΙ, ο οποίος σπατάλησε 15 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά 19 Rolls-Royce και 120 BMW, ώστε να μπορούν να μετακινούνται οι 14 γυναίκες του!

Δείτε ακόμα: Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε μια McLaren Senna!

Αναμφίβολα η κίνηση του βασιλιά είναι το λιγότερο προκλητική μιας κι ο λαός δεν ζει πλουσιοπάροχα, με το μέσο ετήσιο εισόδημα να ανέρχεται στα 11.000 ευρώ. Η ακριβή αγορά του βασιλιά έγινε γνωστή, όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία με τη φορτωμένη νταλίκα με τα πανάκριβα αυτοκίνητα, που όδευε προς το παλάτι για… ξεφόρτωμα, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν οι πολίτες της αφρικανικής χώρας. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Μswati ΙΙΙ για προκλητική συμπεριφορά, την στιγμή που ο λαός του ζει λιτά, κι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προκλητικότητα ξεπέρασε κάθε όριο με τον βασιλιά ουσιαστικά να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο και να αποδεικνύει στους πάντες πως αυτός είναι ο νόμος». Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις πάντως, στο παλάτι πάρκαραν 19 Rolls–Royce και 120 ΒMW όπως Χ3, Χ5, καθώς κι αρκετές 540i.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το καινούργιο αυτοκίνητο του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Η Σουαζιλάνδη είναι ένα μικρό κράτος στη Νότια Αφρική, όπου και υπάρχει η τελευταία απολυταρχική μοναρχία. Ο βασιλιάς Mswati III από το 2005, έχει το δικαίωμα να αποφασίζει απεριόριστα, με το Κοινοβούλιο να διατηρεί απλά συμβουλευτικό ρόλο, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί είναι μέλη της οικογένειας. Στα χέρια του βασιλιά συγκεντρώνεται έτσι όλη η δύναμη και το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής περιουσίας.

Get it on Google Play Download on the App Store