Βγήκε βόλτα η ανανεωμένη Alfa Romeo Stelvio

Η παρουσίαση της Tonale δεν σημαίνει πως η Alfa Romeo θαΦ παραμελήσει τις Giulia και Stelvio, οι ανανεωμένες εκδοχές των οποίων είναι ήδη έτοιμες. Πρώτο έκανε την ανεπίσημη εμφάνισή του, το μεσαίο SUV των Μιλανέζων.

Η facelifted Stelvio «συνελήφθη» επ’ αυτοφώρω σε δημόσιο δρόμο, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων video. Σε γενικές γραμμές η σχεδίαση δεν παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές, καθώς το σχήμα της κρίθηκε πέρα για πέρα φρέσκο και καλαίσθητο από τους σχεδιαστές του Centro Stile. Η εμφανέστερη διαφορά επικεντρώνεται στα νέα φωτιστικά φανάρια μπροστά, που φέρουν τριπλά LED έκαστο και παραπέμπουν στο αισθητικό μοτίβο της Tonale. Ελαφρώς ανασχεδιασμένος φαίνεται ο προφυλακτήρας, ενώ και το σχέδιο των ζαντών είναι λίγο διαφορετικό. Από πίσω δεν έχουμε ακόμα εικόνα, αλλά αναμένεται να υπάρχει και εκεί ελαφριά διαφοροποίηση στα φωτιστικά σώματα, προκειμένου να εναρμονιστούν με τη σχεδιαστική ταυτότητα του πρώτου C-SUV της Alfa.

Καρέ δεν έχουμε ούτε από το εσωτερικό, ούτε από τα μηχανικά μέρη. Παρόλα αυτά, δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις. H γκάμα των κινητήρων θα συνεχίσει να αποτελείται από τον 2.0λτ. τούρμπο βενζινοκινητήρα σε εκδόσεις 200 και 280 ίππων, τον 2.2λτ. ντίζελ στους 160, 190 και 210 ίππους, με την κορυφή της γκάμας να αποτελεί προνόμιο της QV, των 510 ίππων από τον 2.9 V6 twinturbo. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ όλες πλην της βασικής ντίζελ προσφέρονται επίσης αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης Q4 (πισωκίνητη η Stelvio 2.2 160 PS).

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης Stelvio (και της Giulia), καθώς η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του καλοκαιριού.

Get it on Google Play Download on the App Store