Βρήκε το περιπολικό του πατέρα του μετά από 42 χρόνια

Η έκφραση «μικρός που είναι ο κόσμος» δεν προέκυψε τυχαία. Γεγονότα και καταστάσεις που μοιάζουν απίθανο να συμπέσουν, αλλά τελικά γίνονται πραγματικότητα. Η ιστορία ενός περιπολικού Vauxhall Victor είναι ενδεικτική – και σχεδόν απίστευτη.

Το Victor, ή VX4/90, είναι το γνωστό μας Opel Rekord με τα σήματα της Vauxhall, κατά την προσφιλή αλλαγή ονομασίας των μοντέλων της εταιρίας στην Αγγλία. Τα Vauxhall γενικότερα είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο Νησί, τόσο ως πολιτικά όσο και ως περιπολικά αυτοκίνητα. Ο Greg Barnett είναι ένας από τους ανθρώπους που τα εμπιστεύονται, όντας αστυνομικός εν αποστρατεία. Το ίδιο έκανε και ο πατέρας του, τα βήματα του οποίου ακολούθησε. Όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και αυτοκινητικά. Έστω κι αν όλα ξεκίνησαν τυχαία.

Δείτε ακόμα: Βρέθηκε ξεχασμένη Alfa Romeo 2000 GTV του 1972

Ο Barnett έψαχνε τις αγγελίες για ένα παλιό μεταχειρισμένο, που θα λειτουργούσε ως project αναπαλαίωσης για τον ελεύθερο χρόνο που προσφέρει η συνταξιοδότηση. Δεν έψαχνε κάτι συγκεκριμένο, σε μάρκα ή μοντέλο. Όπως, λοιπόν, χάζευε στο eBay το μάτι του έπεσε σε μια γνώριμη φιγούρα. Η οποία με λίγη παραπάνω προσοχή, έφερε δάκρυα. Ο 47χρονος διαπίστωσε με έκπληξη πως ένα περιπολικό Victor που κοίταζε, ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του την δεκαετία του 70 (από το 1978 η φωτογραφία, με τον Barnett πιτσιρικά)! Όντας εκπαιδευτής οδήγησης για την αστυνομία, ο Barnett senior είχε χαρίσει πολλές ευτυχισμένες στιγμές στο γιο του, στο αριστερό κάθισμα του Vauxhall. Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών, το 2007.

Διαβάστε επίσης: Αγόρασε σπάνια Mustang και μαζί τον πρώτο της ιδιοκτήτη!

Από τη στιγμή που εντόπισε το γεμάτο αναμνήσεις Victor, ο Barnett δεν δίστασε να επικοινωνήσει με τον πωλητή. Το αυτοκίνητο ανακατασκευάστηκε πλήρως, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν επίσης συνταξιούχος και δεν είχε τι να κάνει στην καραντίνα. Οπότε το project αναπαλαίωσης δεν υφίστατο. Κάτι που ελάχιστα ενδιέφερε τον φίλο μας. Έδωσε 9.000 λίρες (9.937 ευρώ) για να το αποκτήσει, δίχως να μετανιώνει στο ελάχιστο για την αγορά. Ο ορισμός του «χαλάλι».

 

Get it on Google Play Download on the App Store