VW Golf του 1980 μυρίζει καινούργιο!

Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα VW Golf MK1 στον κόσμο βγαίνει σε δημοπρασία το Νοέμβριο, όντας κυριολεκτικά σε κατάσταση καινούργιου.

Δείτε ακόμα: Άψογο Toyota Corolla του 1990 χωρίς χειμώνες!

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 1980 προκειμένου να αντικαταστήσει ένα λευκό Golf που είχε ο ιδιοκτήτης, όταν εκείνο χάλαγε. Το προηγούμενης χρονολογίας γερμανικό χάτσμπακ όμως, αποδείχτηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει. Άντεξε μέχρι το 1999, με τον κάτοχο να οδηγεί το πράσινο Golf μόλις δυο φορές σε 19 χρόνια: μία μέχρι το μηχανικό και τη δεύτερη το 1999, προκειμένου να το δηλώσει! Όλον αυτό τον καιρό φυλασσόταν σε κλειστό γκαράζ και απολάμβανε σχολαστικής φροντίδας, κατάσταση που συνεχίστηκε μετά την πώλησή του σε συλλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Τι έχει διατηρήσει το VW Golf από το 1974;

Έκτοτε, το 40χρονο πια Golf βγαίνει από το γκαράζ μόνο για παρουσία σε events ιστορικών αυτοκινήτων και πόζες για θέματα περιοδικών. Το κοντέρ δείχνει 1.187 χλμ. και στο εσωτερικό, όπως αναφέρει η αναγγελία δημοπράτησης από τη Silverstone Auctions, διατηρεί ακόμα τη μυρωδιά του καινούργιου (ένα μέρος της τουλάχιστον)! Είναι από τις πιο καλοεξοπλισμένες εκδόσεις του MK1 (GLO) και κάτω από το καπό διαθέτει τον πετρελαιοκινητήρα των 1.470 κ.εκ., με 50 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 80 Nm στις 3.000 σ.α.λ. να τροφοδοτούν τους εμπρός τροχούς, μέσω 4τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Δείτε ακόμα: Γιατί αυτό το VW Golf πωλείται 99.999 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store