Βυτιοφόρο μετατρέπει αυτοκινητόδρομο σε κρανίου τόπο (+video)

Μία από τις πιο αντίξοες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός, είναι η ανάμειξη σε τροχαίο με βυτιοφόρο. Είτε είσαι μάρτυρας σε κάτι τέτοιο, είτε -ακόμα χειρότερα- παθών, η μόνη διαπίστωση αφορά τον τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας ενός τέτοιου συμβάντος. Δεν είναι τυχαίο που οι οδηγοί των αντίστοιχων οχημάτων υποχρεούνται να διαθέτουν το ανάλογο Πιστοποιητικό Ειδικής Ικανότητας (το γνωστό ΠΕΙ). Φυσικά, όλα μπορούν να πάνε περίπατο σε μια στιγμή.

Δείτε ακόμα: Τρομακτική έκρηξη αντλίας υγραερίου στην Ρωσία (video)

Κάτι που διαπίστωσαν έντρομοι οι χρήστες ενός αυτοκινητόδρομου στην Μπολόνια της Ιταλίας, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε καύσιμα δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που βρήκε στην λωρίδα του. Το βαρύ όχημα «καρφώθηκε» με ταχύτητα σε μια νταλίκα, η οποία έκανε το ίδιο σε προπορευόμενο ακινητοποιημένο φορτηγό. Σε κάποιο από τα ρεζερβουάρ των 3 φορτηγών ξέσπασε πυρκαγιά και το φαινόμενο δεν άργησε να εξελιχθεί σε αλυσίδα.

Ευτυχώς η αστυνομία με την πυροσβεστική έσπευσαν στο σημείο και εκκένωσαν το οδόστρωμα, καθώς όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία -αλλά πολύ περισσότερο, στο ακόλουθο video- οι σκηνές που ακολούθησαν δεν είναι υπερβολή να πούμε πως θύμισαν Ναγκασάκι. Το πλάτος του αυτοκινητοδρόμου -μαζί με τους παράδρομους- ανέρχεται στις 12 λωρίδες. Η ισχύς της έκρηξης όχι μόνο κάλυψε το πλήρες πλάτος, αλλά έφτασε με άνεση και στα παρακείμενα χωράφια, μαρτυρώντας την βιβλική έκταση που θα είχε λάβει η καταστροφή αν οι Αρχές δεν κινητοποιούνταν άμεσα.

Διαβάστε επίσης: Λάβα καταστρέφει Ford Mustang (+video)

Ακόμα κι έτσι, όμως, υπήρξαν θύματα. Τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν πως το συμβάν άφησε τουλάχιστον 2 νεκρούς και 70 τραυματίες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία προήλθε από σπασμένα γυαλιά παρακείμενων κτηρίων που ισοπέδωσε το ωστικό κύμα.

Get it on Google Play Download on the App Store