Υπάρχει περίπτωση να αναστηθεί η Integrale;

Στο άκουσμα του ονόματος Lancia, ένα μοντέλο έρχεται αμέσως στο νου, όλων των «βενζινοαίματων». H Delta Integrale, ανεξαρτήτως έκδοσης, ισχύος, χρονολογίας και λοιπών στοιχείων. Η φουσκωμένη σιλουέτα, τα χαρακτηριστικά διπλά φανάρια, η σχεδόν κάθετη αεροτομή και οι 15άρες της Speedline έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό.

Διαβάστε επίσης: Lancia Delta: To άδοξο τέλος ενός θρύλου (+videos)

Εδώ και πολλά χρόνια, κοντά τρεις γεμάτες δεκαετίες, άπαντες ζουν με το όνειρο της επιστροφής. Μεμονωμένα περιστατικά από ιδιώτες κάνουν φιλότιμη προσπάθεια, όμως η αλήθεια είναι πως περισσότερο αλάτι στην πληγή ρίχνουν. Αυτοκίνητα όπως οι Futurista και Evoluzione GT λειτουργούν ως ένα είδος μερικής ανάστασης -αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι- αλλά δεν παύουν να είναι πανάκριβες κατασκευές, με χρήση εξεζητημένων λύσεων και με εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα (στο δρόμο που χάραξε η Strosek με τη «νέα» Stratos). Μα, πάνω από όλα, δεν είναι Lancia!

Δείτε ακόμα: Νέα και σικάτη Lancia Ypsilon Hybrid (+video)

Προφανώς η ιστορική εταιρία, που φέτος έκλεισε 114 χρόνια ζωής, έχει πολύ σοβαρότερα θέματα, όπως αυτό της επιβίωσης. Το σχεδόν 10ετές Ypsilon (το 2011 παρουσιάστηκε) κάνει αξιοθαύμαστη δουλειά, κρατώντας ηρωικά μόνο του τη Lancia όρθια. Τον τελευταίο καιρό, ειδικά μετά την επισημοποίηση της συγχώνευσης PSA-FCA, κάνουν ολοένα συχνότερα την εμφάνισή τους πρωτότυπα δοκιμών, που φανερώνουν πως κάτι ετοιμάζεται στον ιταλικό Βορρά. Υπάρχει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα από ιταλικά δημοσιεύματα, περί εξέλιξης ενός SUV βασιζόμενου στην επερχόμενη Alfa Romeo Tonale, να δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για comeback της φίρμας από το Τορίνο. Η Delta όμως, και δη η Integrale, δεν ακούγεται προς το παρόν…

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα δίνατε για μια Lancia Delta Integrale;

Κάποια renderings, σαν αυτά του Σουηδού Sebastiano Ciarcia, δεν σταματάνε να δίνουν τροφή για όνειρα πάντως. Ο Ciarcia χρησιμοποίησε την Delta S4 ως πηγή έμπνευσης και δημιούργησε την Integrale του 21ου αιώνα. Μπορεί να πρόκειται για ψηφιακές απεικονίσεις -πολύ εντυπωσιακές και καλοφτιαγμένες, για να λέμε την αλήθεια- όμως δεν παύουν να ψεκάζουν 100άρα βενζίνη στο θάλαμο της ελπίδας. Μένει να το λάβουν υπόψη και οι ίδιοι, οι Ιταλοί.

Get it on Google Play Download on the App Store