Zastava 101 του 1976 πωλείται 8.900 ευρώ!

Το Zastava 101, ίσως το καλύτερο προϊόν της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γιουγκοσλαβίας, ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλές στις Σοσιαλιστικές Χώρες -και όχι μόνο.

Η δημοτικότητα του δεν πρέπει να σας εκπλήσσει, μιας και το (βασισμένο στο Fiat 128) Zastava 101 σε αντίθεση με τα σχετικά ξεπερασμένα αυτοκίνητα της Ανατολικής Ευρώπης, συνδύαζε τη σύγχρονη διάταξη της κίνησης εμπρός, με τoν κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων εγκάρσια τοποθετημένα.

Δείτε ακόμα: Zastava 101 με μηχανικά μέρη από BMW!

Το δημοφιλές γιουγκοσλάβικο αυτοκίνητο έχασε την δημοτικότητα αυτή με την πάροδο του χρόνου. Όμως τώρα όπως καθετί κλασικό κοστίζει περισσότερα από ότι όταν ήταν καινούργιο. Έτσι λοιπόν ένα άριστα διατηρημένο Zastava είναι διαθέσιμο προς πώληση από μία εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Γερμανία, την Genex Automobile & Technik. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση. Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο, είναι μοντέλο του 1976 κι έχει διανύσει μόλις 72.420 χλμ. Εξωτερικά δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι, ενώ το περίεργο είναι πως δεν έχει ίχνος σκουριάς σε κανένα σημείο του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστολογείται ένα άψογο Yugo;

Σε εξίσου άριστη κατάσταση είναι και το εσωτερικό, όπου οι ταπετσαρίες είναι σαν καινούργιες και το ταμπλό έχει εξαιρετική εμφάνιση παρά τα χρονάκια του! Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας κινητήρας βενζίνης της Fiat, χωρητικότητας 1.1 λίτρων που αποδίδει 55 ίππους. Αν θέλετε να έχετε στο γκαράζ σας ένα κομμάτι ιστορίας, τότε το Zastava 101 μπορεί να γίνει δικό σας για 8.900 ευρώ! Θα τα δίνατε;

Get it on Google Play Download on the App Store