Πώς μέσω Apple AirTags κλέβονται πολυτελή αυτοκίνητα;

Η τεχνολογία μπορεί να μας λύνει τα χέρια σε πολλούς τομείς της ζωής μας, αλλά φαίνεται πως σε αρκετές περιπτώσεις διευκολύνει το έργο των κλεφτών. Αυτή τη φορά βρήκαν έναν νέο τρόπο ώστε πολυτελή αυτοκίνητα να γίνονται καπνός.

Στην περίπτωση που θα σας περιγράψουμε παρακάτω, οι κλέφτες επιστράτευσαν τα νέα προϊόντα της Apple τα AirTags. Για όσους δεν γνωρίζουν τα AirTags είναι συσκευές εντοπισμού που μας βοηθούν να εντοπίζουμε εύκολα αντικείμενα που τα ψάχνουμε συνέχεια, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά μας. Αυτά λοιπόν τα μετέτρεψαν σε πανίσχυρες συσκευές εντοπισμού, τοποθετώντας τα σε δυσπρόσιτα σημεία των αυτοκινήτων που ήθελαν να κλέψουν. Η τοποθέτηση γινόταν όσο τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα σε πολυσύχναστους χώρους κι έτσι δεν έδιναν στόχο ότι κάνουν κάτι μεμπτό. Μέσω των AirTags γνώριζαν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρισκόταν το αυτοκίνητο στόχος και μόλις οι περιστάσεις το επέτρεπαν το έκλεβαν.

Τα δυσάρεστα νέα μας ήρθαν από τον Καναδά, με την αστυνομία να εκδίδει ένα Δελτίο Τύπου που ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πέντε κλοπές αυτοκινήτων με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Επιπλέον ανέφεραν πως δεν χρησιμοποιούνται μόνο τα AirTags της Apple, αλλά και η αντίστοιχη τεχνολογία Samsung, τα SmartTags, τα οποία κι αυτά λειτουργούν με ανάλογο τρόπο. Αυτό που ανέφεραν τα όργανα της τάξεως είναι πως ένας τρόπος προστασίας είναι η στάθμευση του αυτοκινήτου να γίνεται σε φυλασσόμενο χώρο, ένα κλειστό parking για παράδειγμα, ή να γίνεται χρήση αντικλεπτικών συσκευών, όπως τα κλασικά μπαστούνια ή προηγμένα συστήματα συναγερμού!

Get it on Google Play Download on the App Store