Τι ζημιά κάνει στο CarPlay το νέο update του iPhone;

Την προηγούμενη εβδομάδα οι κάτοχοι iPhone έπρεπε να κάνουν μια σημαντική αναβάθμιση ασφαλείας ,ώστε το κινητό τους να εξακολουθεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα. Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, η αναβάθμιση αυτή έκανε ζημιά στo CarPlay των αυτοκινήτων τους!

Για την ακρίβεια, αρκετοί χρήστες ανέφεραν πως έπειτα από την αναβάθμιση ασφαλείας στο iOS 14.8 ήρθαν αντιμέτωποι με τη δυσλειτουργία του συστήματος CarPlay, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αυτό έπαψε να λειτουργεί. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία του προβλήματος, ωστόσο η πλειοψηφία των χρηστών αναφέρει πως έπειτα από το update, το CarPlay δεν εκκινεί όταν συνδέουν το κινητό τους τηλέφωνο. Σε μερικές περιπτώσεις το σύστημα αναγνωρίζει το τηλέφωνο και το φορτίζει, αλλά χωρίς την εκκίνηση του CarPlay, ενώ σε άλλες το iPhone δεν αναγνωρίζεται καν!

Δυστυχώς δεν έχει γινεί γνωστή κάποια λύση για το πρόβλημα, ενώ ακόμα και όσοι χρήστες άλλαξαν το καλώδιο σύνδεσης το ζήτημα δεν λύθηκε. Θεωρητικά κι όπως έχουν αναφέρει αρκετοί στο διαδίκτυο, η μόνη λύση (προς το παρόν) είναι η υποβάθμιση στην προηγούμενη έκδοση λογισμικού. Μια αρκετά επίπονη διαδικασία για την οποία επιβάλλεται να έχετε κάνει το απαραίτητο back up πριν προβείτε σε αυτή. Η Apple δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, με τους χρήστες να είναι ανάστατοι μιας και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να απολαμβάνουν αυτή την τεχνολογία στα αυτοκίνητά τους.

Get it on Google Play Download on the App Store