Το κινέζικο ηλεκτρικό hypercar των 1.835 ίππων!

Το εικονιζόμενο μοντέλο ονομάζεται Farnova Othello κι είναι ένα περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό μοντέλο 1.835 ίππων, με καταγωγή από την Κίνα.

Όπως ακριβώς πληθαίνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα, με τον ίδιο, περίπου, ρυθμό αυξάνονται και τα ηλεκτρικά hypercars. Αυτή τη φορά μια νέα κινέζικη εταιρεία με το όνομα Farnova βγαίνει στο προσκήνιο με το ιδιαίτερο και πανίσχυρο Othello. Το μοντέλο αυτό βασίζεται στο πλαίσιο του σπορ αυτοκινήτου Qiantu K50, έπειτα από τη συμφωνία που υπέγραψε η Farnova Automotive με την Qiantu Motors. Το Othello εξοπλίζεται με δυο ηλεκτρικά μοτέρ, που συνδυαστικά αποδίδουν 1.835 ίππους και 12.000 Nm ροπής, με το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 1,8 δλ.! Τα 300 χλμ./ώρα από στάση τα φτάνει σε 8,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 420 χλμ./ώρα! Τα δυο ηλεκτρομοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία σουηδικής προέλευσης και πιο συγκεκριμένα από την εταιρεία Northvolt, με τη χωρητικότητα να είναι στα 75 kWh. Βέβαια οι Κινέζοι μηχανικοί είναι αρκετά αισιόδοξοι, αφού δηλώνουν πως το Othello θα έχει αυτονομία 600 χλμ.!

Μέχρι στιγμής το Othello είναι σε πρωτότυπη μορφή, αλλά σύμφωνα με τον κατασκευαστή το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει μεγάλες διαφορές. Στο αμάξωμα διακρίνονται οι αιχμηρές ακμές, αλλά κι οι τύπου gullwing πόρτες. Το μήκος του θα αγγίζει τα 4.670 χλστ., το πλάτος τα 2.080 χλστ., ενώ στο ύψος του θα είναι μόλις 1.145 χλστ., με το συνολικό βάρος να μην ξεπερνάει τα 1.350 κιλά! Η παραγωγή του Othello θα ξεκινήσει το 2022 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store