0-100 με Datsun 120Y του 1978! (+video)

360

Με τα Datsun έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές Ελλήνων -και όχι μόνο, ενώ ειδικά με τα πισωκίνητα μοντέλα πολλοί τότε πιτσιρικάδες δοκίμαζαν τις οδηγικές τους ικανότητες στο να… οργώνουν αλάνες. Κάποιες φορές βέβαια υπήρχαν και ατυχίες και τα αυτοκίνητα δεν επέστρεφαν στην αρχική τους κατάσταση.

Δείτε ακόμα: Αγροτικό Datsun με μοτέρ από Silvia έτοιμο για πίστα!

Από τα δημοφιλέστερα οικογενειακά Datsun ήταν και το πισωκίνητο σεντάν Datsun 120Y, το οποίο κυκλοφόρησε αρκετά και στη χώρα μας. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι είχε μήκος 3.950 χλστ. (όσο έχουν σήμερα τα μικρά χάτσμπακ) και πιο γνωστή έκδοση ήταν αυτή με τον 1.2 λτ. 4κύλινδρο κινητήρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο είχε ισχύ 69 ίππους και 96 Nm ροπής και συνδυαζόταν με 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Οι λέξη «βλάβη» ήταν άγνωστη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αφού απλά δεν πάθαινε τίποτα.

Δείτε ακόμα: Η πιο αργή κόντρα όλων των εποχών! (+video)

Ένα πολύ καλά διατηρημένο Datsun 120Y θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και σίγουρα σε πολλούς θα έρθουν πολλές αναμνήσεις. Όπως αναφέρει στο βίντεο, το 0-60 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,25 δλ. και το 0-100 χλμ./ώρα σε 19,08 δλ.