0-160 χλμ./ώρα με το νέο υβριδικό Honda Jazz

Το νέο, τέταρτης γενιάς Jazz παρουσιάζεται πλήρως αναβαθμισμένο σε σχέση με το προγενέστερο, ωστόσο διατηρεί το χρηστικό του χαρακτήρα και το αμάξωμα που μοιάζει σαν MPV. Πλέον, προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδική τεχνολογία (e:HEV), ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και στην πιο «περιπετειώδη» έκδοση Crosstar.

Δείτε ακόμα: Από 21.700 ευρώ το νέο Honda Jazz

Την κίνηση του νέου Jazz e:HEV αναλαμβάνει ένα νέο υβριδικό σύστημα, αποτελούμενο από δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες ισχύος 109 ίππων και 253 Nm ροπής και ένα μοτέρ βενζίνης 1.5 λτ. i-VTEC με 97 ίππους και 131 Nm ροπής. Το σύνολο συμπληρώνουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-CVT μιας σχέσης, όπως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το υβριδικό μηχανικό σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 109 ίππους, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,4 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 175 χλμ./ώρα. Επίσης, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 102 γρ./χλμ. (WLTP). Επίσης, το υβριδικό σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τις επιλογές EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε τα νέα Honda Jazz και Honda e

Το νέο Honda Jazz το οδηγήσαμε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο (μαζί με το Honda e) στο χώρο έρευνας και ανάπτυξης Honda Academie και το στοιχείο που μας κέρδισε περισσότερο ήταν η χαμηλή κατανάλωση. Σε χαμηλές ταχύτητες πόλης κινείται μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια προς όφελος της κατανάλωσης και των ρύπων. Παράλληλα, επιταχύνει σβέλτα, αλλά ο θόρυβος του κινητήρα γίνεται αρκετά αισθητός στο εσωτερικό κατά την πλήρη επιτάχυνση (ακούγεται και στο παρακάτω βίντεο).

Παρακολουθείστε παρακάτω το νέο Honda Jazz e:HEV να επιταχύνει από στάση και εν κινήσει:

Get it on Google Play Download on the App Store