300 χλμ./ώρα με Fiat Coupe 20V Turbo Plus (+video)

Το Fiat Coupe έγινε γνωστό με το προσωνύμιο «η Ferrari του φτωχού». Η συνειρμική αυτή σύνδεση με το «Cavallino Rampante» ήταν δισυπόστατη: αφενός η σχεδίαση εμφανιζόταν τόσο διαφορετική σε σχέση με όλα τα άλλα όταν παρουσιάστηκε το 1993, που ξεχώριζε σαν Ferrari (ακόμα σήμερα ξεχωρίζει, δηλαδή). Αφετέρου οι επιδόσεις της κορυφαίας έκδοσης 20V Turbo Plus, δεν απείχαν ιδιαίτερα από τα βασικά μοντέλα του Μαρανέλο.

Διαβάστε επίσης: Ποιος δεν θα ήθελε την επιστροφή του Fiat Coupe;

Ενδεικτική είναι η τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα (με 6άρι χειροκίνητο, 240 χλμ./ώρα με το προγενέστερο 5άρι), ενώ και τα 6,3 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ήταν χρόνος που ήθελες πανάκριβη κατασκευή για να πετύχεις στις αρχές των 90’s – χώρια το γεγονός ότι περνούσαν 220 ίπποι (στις 5.750 σ.α.λ.) και 310 Nm (στις 2.500 σ.α.λ.) στον δρόμο από τους εμπρός τροχούς. Ισχύς, ωστόσο, που για πολλούς δεν ήταν αρκετή. Ακόμα και να ήταν, η βελτιωσιμότητα του 5κύλινδρου 2.0λιτρου υπερτροφοδοτούμενου δεν τους άφηνε να αντισταθούν στον πειρασμό.

Δείτε ακόμα: Fiat Coupe 590 ίππων τα βάζει με το VW Group (+video)

Υπάρχουν πολλά Coupe που ξεπερνούν τα 400, ακόμα και τα 500 άλογα – πάντα φτάνοντας στο οδόστρωμα μέσω του εμπρός άξονα (έχουν υπάρξει και τετρακίνητες μετατροπές, από Delta Integrale, αλλά σπανίζουν). Σε τέτοιου επιπέδου βελτιώσεις, καταλαβαίνουμε ότι οι δυνατότητες του ιταλικού κουπέ προσεγγίζουν Ferrari όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται. Βοηθούσης και της κλιμάκωσης του 6τάχυτου κιβωτίου, το ταχύτερο Fiat της Ιστορίας μπορεί να φτάσει μέχρι τα 300 χλμ./ώρα! Περισσότερο κι από τον ρυθμό που μαζεύει χιλιόμετρα πάντως, αυτό που προκαλεί ρίγος είναι ο εθιστικός ήχος των 5 κυλίνδρων.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται Fiat Coupe 20V Turbo με μόλις 3.000 χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store