Αδιανόητο σώσιμο με Honda S2000 (+video)

Το S2000 είναι από τα διαβόητα αυτοκίνητα όλων των εποχών, αναφορικά με το επίπεδο του οδηγού που απαιτεί για να πάει όπως πρέπει. Ακαριαίες αντιδράσεις και σετάρισμα που μπορεί να στείλουν σε δέντρα και μπαριέρες, ακόμα και πεπειραμένους χειριστές του βολάν. Αυτά σε εργοστασιακό επίπεδο. Το roadster της Honda όμως, είναι διάσημο και για την έφεση στη βελτίωση.

Στην Ιαπωνία δε, υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία tuning πίσω από το S2K. Πέρα από τις βελτιώσεις στον F20C, οι μετατροπές εστιάζουν στην ανάρτηση, το σασί και την αεροδυναμική. Υπάρχουν εκατοντάδες S2000 με ολοκληρωμένα coilover kits, splitter και spoiler αγωνιστικού τύπου, ενισχύσεις στο πλαίσιο και γενικότερα ό,τι χρειάζεται για να μετατραπεί το αυτοκίνητο, σε κατασκευή επιπέδου πίστας. Οι διοργανώσεις Time Attack εξάλλου, ανθίζουν εκεί. Το θέμα είναι πως οι Ιάπωνες είναι τόσο παρανοϊκοί, ώστε τέτοια events δεν τα διοργανώνουν μόνο σε πίστες, αλλά και στα βουνά!

Τα «touge», όπως λέγονται, είναι ένα κράμα ανάβασης και ειδικής διαδρομής. Πρόκειται για χρονομετρημένο κομμάτι σε κανονικό δρόμο (εννοείται κλειστό), αλλά όχι απαραίτητα ανηφορικού τύπου ή μεγάλης απόστασης. Σφιχτές διαδρομές, με τα δέντρα και τις μπαριέρες να καραδοκούν με το παραμικρό. Η άσφαλτος απέχει πολύ από αυτή που συναντάμε σε πίστα, όχι μόνο από θέμα πρόσφυσης, αλλά κυρίως ανωμαλιών. Τέτοιες επιφάνειες δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά με αναρτήσεις – «κούτσουρα». Κάντε λοιπόν μια ωραιότατη σούμα και βάλτε όλα τα παραπάνω, σε ένα πακέτο με S2000. Ένα πακέτο όπου μια αναπήδηση μπορεί να επιφέρει την καταστροφή. Εκτός κι αν στο τιμόνι υπάρχει κανονικός «νίντζα» – όπως ο παρακάτω, που παραδίδει μαθήματα ελέγχου.

Get it on Google Play Download on the App Store