Αγροτικά Toyota και Ford κυλιούνται στις λάσπες (+video)

Στην Ελλάδα -και γενικότερα, την Ευρώπη- γνωρίζουμε απέξω κι ανακατωτά τις αγροτικές δημιουργίες των Toyota και Ford, με τη μορφή των Hilux και Ranger αντίστοιχα. Τα δυο δημοφιλέστατα pick ups έχουν εξίσου επιτυχημένους μεγάλους αδερφούς, τους οποίους θα δούμε σήμερα να «παίζουν» στις λάσπες.

Tundra και F-150 κάνουν θραύση στην Αμερική εδώ και δεκαετίες, με το δεύτερο να αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά best seller -ανεξαρτήτου κατηγορίας- στις Η.Π.Α. Αμφότερα ανανεώθηκαν πριν λίγο καιρό, με το Toyota να διαθέτει από τη βασική κιόλας έκδοση σχεδόν 400 ίππους! Ο νέος 3.5 V6 twinturbo i-Force παράγει 350 ίππους και 549 Nm ροπής, συνεργαζόμενος με 10άρι αυτόματο κιβώτιο και -προαιρετικά -ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση. Το F-150 ξεκινά λίγο χαμηλότερα, από τους 325 ίππους και τα 542 Nm του 2.7 V6 EcoBoost, επίσης σε συνεργασία με 10άρι αυτόματο και προαιρετική μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Από τη στιγμή που τα δυο μοντέλα ανταλλάσσουν χτυπήματα όλη την ώρα σε εμπορικό επίπεδο, γιατί να μην μεταφερθεί η κόντρα τους στο κατ’ εξοχήν πεδίο δράσης αμφότερων; Και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, με τη βροχή να μετατρέπει το εκτός δρόμου τερέν σε βούρκο και τις βραχώδεις επιφάνειες σε «γυαλί», φέρνοντας ελαστικά και μεταδόσεις στα όρια τους. Όπως θα δούμε, και τα δύο τα βρήκαν «μπαστούνια» στη δοκιμασία της ανάβασης. Στο τύποις dragster πάντως, ο νικητής είναι αδιαφιλονίκητος.

Get it on Google Play Download on the App Store