«Αίλουρος» το Ford Puma στον τάρανδο (+video)

Το Ford Puma είναι ένα από τα πιο σπορτίφ μικρά crossover και οι επιδόσεις του στο τεστ αποφυγής ταράνδου, πιστοποιούν πως η εμφάνιση συνοδεύεται από τα ανάλογα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα: Τιμές & εξοπλισμός του νέου Ford Puma ST-Line

Το km77.com πήρε το Puma ST-Line 1.0 EcoBoost MHEV των 155 ίππων, με τους τροχούς 225/45/19, και το υπέβαλλε στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας. Εκεί, ως γνήσιο Ford και άξιος διάδοχος του κουπέ προγόνου του, το Puma πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες τους τρεις διαδρόμους και εξαιρετική συμπεριφορά. Ακόμα και στα 80 χλμ./ώρα, το μικρότερο crossover του «Μπλε Οβάλ» δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, χτυπώντας δυο κώνους στον μεσαίο διάδρομο περισσότερο λόγω βιασύνης του οδηγού, που δεν είχε πάρει τον αέρα του άμεσου μπροστινού συστήματος. Τυπικά η καλύτερη προσπάθεια καταγράφηκε στα 78 χλμ./ώρα, όμως ουσιαστικά το Puma δεν «έγραψε» 80 για ένα «τσακ».

Διαβάστε επίσης: Οι επιδόσεις του νέου Ford Puma 1.0 λτ. 125 & 155 PS

Σε κάθε περίπτωση, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι ελάχιστες, οι αντιδράσεις προβλέψιμες και εύκολες στην αντιμετώπιση πέρα από το όριο (υποστροφικό ως επί το πλείστον) και το ESP σεμιναριακό στις παρεμβάσεις του.

Get it on Google Play Download on the App Store