Alfa Romeo Giulia 600HP κυνηγά αγωνιστική Ferrari (+video)

Η μέχρι πρότινος κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Giulia μπορεί να «εκτελέσει» supercars εντός πίστας, εκμεταλλευόμενη το στήσιμο της ανάρτησης και, φυσικά, τα 510 άλογα του twinturbo 2.9 V6, ο οποίος έχει καταγωγή από Μαρανέλο. Κάτι για το οποίο, η συγκεκριμένη QV κάνει την Ferrari να μετανιώνει για τα «δανεικά».

Ο 2.9 V6 twinturbo της Alfa είναι στην ουσία ο διτούρμπινος 3.9 V8 της Ferrari, σε «οικονομική» έκδοση. Η βελτιωσιμότητά του τον ανεβάζει στα 600 άλογα με απλές κινήσεις, υπό τη μορφή ενός προγράμματος και μιας νέας εξάτμισης. Η συγκεκριμένη Giulia διαθέτει ένα ήπιο body kit και διαφορετικές ζάντες, αλλά και αναβαθμισμένη ανάρτηση, να κάνουν παρέα στο τονωμένο μοτέρ των 600 ίππων. Ένα πακέτο που όχι μόνο αποδεικνύεται εφάμιλλο δημιουργιών από το Μαρανέλο, αλλά φτάνει να κυνηγά αγωνιστικές 458!

H 458 Challenge αποδίδει 570 ίππους από τον ατμοσφαιρικό 4.5 V8 – απόδοση ίδια με την έκδοση δρόμου. Το χαμηλότερο βάρος, όμως, το αεροδυναμικό πακέτο, η αγωνιστική ανάρτηση και τα αντίστοιχα ελαστικά την κάνουν κυρίαρχο στην πίστα. Μέχρι να εμφανιστεί η 600άρα Giulia QV, δηλαδή, και να την αμφισβητήσει ευθέως!

Get it on Google Play Download on the App Store