Αλησμόνητα hot hatches με τέρμα το γκάζι! (+video)

Τα hot hatches σήμερα είναι πιο ισχυρά, ικανά, εστιασμένα, αλλά και ολοκληρωμένα από ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει πως οι πρόγονοί τους, τα αυτοκίνητα που ανέθρεψαν στρατιές φανατικών φίλων των γρήγορων μικρών και μικρομεσαίων, έχουν ξεθωριάσει από το θυμικό.

Δείτε ακόμα: 0-235 χλμ./ώρα με Fiat Punto GT (+video)

Τα Citroen Saxo VTS, Peugeot 106 Rallye και Fiat Punto GT είναι γνωστή «Αγία Τριάδα», με το VW Golf GTI MK2 να συνεχίζει την παράδοση του γεννήτορα της κατηγορίας, το Honda Civic VTi να φέρνει τη «λύσσα» του VTEC και το Renault Clio Williams την αύρα της Formula 1 σε αυτή, συνεχίζοντας και αυτό με τη σειρά του το κίνημα του 5 GT Turbo. Εκτός από αυτά, υπήρχαν hot hatches που δεν έγιναν το ίδιο γνωστά, αλλά εξυπακούεται πως χρίζουν εύφημου μνείας.

Διαβάστε επίσης: «Ελληνικό» Peugeot 106 Rallye 710 ίππων «ουρλιάζει» στις 10.000 σ.α.λ! (+video)

Η Alfa Romeo 145 Quadrifoglio, με τον 2λιτρο Twin Spark των 150 και 155 ίππων, το Mitsubishi Colt GTI 140PS (1.8λτ., 140 άλογα), το πρώτο Seat Ibiza Cupra (2λτ., 150 ίπποι) και η Lancia Delta HF Turbo (2λτ. τούρμπο 190 ίππων) από ιστορικής και συναισθηματικής άποψης, δεν μπόρεσαν να συναγωνιστούν τα προαναφερθέντα δημοφιλή μοντέλα. Ειδικά η Delta, είχε το βάρος της διαδοχής ενός εκ των θρυλικότερων τετράτροχων στα χρονικά της αυτοκίνησης. Εμείς, όμως, τα έχουμε στην καρδιά μας όπως θα τα απολαύσουμε παρακάτω: με τέρμα το γκάζι και την ηχητική υπόκρουση να γεμίζει τον χώρο!

Get it on Google Play Download on the App Store