Ανίκητη εκτός δρόμου η Mercedes-AMG G63 (+video)

Η Mercedes G-Class είναι συνώνυμη των εκτός δρόμου περιπετειών. Ακόμα και τώρα, που αποτελεί ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο, δεν σου πάει η καρδιά να την πεις «SUV». Το off-roading έχει εντυπωθεί στο DNA της, σε όλες τις εκδόσεις. Από τη βασική, μέχρι την κορυφαία. Κι ας μην διανοείσαι ότι ένα τετράτροχο με σχεδόν 5 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος-ύψος, 2,5 τόνους βάρους και ζάντες 20-22 ιντσών (βασική και έξτρα επιλογή), μπορεί να ελιχθεί στα βουνά και τα λαγκάδια.

Το carwow δεν πήρε όποια κι όποια G-Class, αλλά την πιο σπορ. Την ισχυρότερη. Αυτή που, θεωρητικά, έχει τις λιγότερες δυνατότητες από όλες μακριά από την άσφαλτο. Απέναντι έβαλε ένα ταπεινό Skoda Yeti, αλλά σε «πολεμική» μορφή. Ειδικές ζάντες, νέοι προφυλακτήρες που απογειώνουν τις γωνίες προσέγγισης-αποχώρησης, snorkel για τα πολύ βαθιά υδάτινα περάσματα, αμιγώς χωμάτινα λάστιχα, προστατευτικές ποδιές, πολύ χαμηλότερο βάρος και μικρότερο μέγεθος, αλλά και το μεγαλύτερο ίσως προσόν όλων: το κόστος.

Το Yeti, ειδικά το συγκεκριμένο, δεν φοβάσαι να το «πετάξεις» εκτός δρόμου. Δεν κοστίζει 200.000 ευρώ, ούτε θα σε χρεώσει το συνεργείο χιλιάρικα για μερικές γρατζουνιές. Τιμιότατο, με τον 2.0 TDI των 180 ίππων κάτω από το καπό, μοιάζει ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να «οργώσει». Το θέμα είναι πως ενώ ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να νομίζει πως θα κομπάσει στον κάτοχο μιας G63, οι εκτός δρόμου επιδόσεις της G-Class των 585 ίππων και 850 Nm ροπής τον κάνουν να σωπάσει.

Παρότι οι Άγγλοι πραγματικά δεν λυπήθηκαν το Yeti, που αποκόμισε και μια τρύπα στο ψυγείο από μια βουτιά σε λάκκο, το βελτιωμένο crossover δεν κατόρθωσε να βγει νικητής στη μάχη με την premium Γερμανίδα. Κι αυτό, παρότι ο οδηγός της G63 πήγαινε φυλαγμένα. Τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και τα επίσης ελεγχόμενα τριπλά διαφορικά απλούστατα, δεν γίνεται να κοντραριστούν από ένα σύστημα με Haldex και μηδαμινή ηλεκτρονική υποστήριξη. Όσο βαρύτερη, μεγαλύτερη και πιο επίφοβη για την τσέπη του οδηγού κι αν είναι, η G63 παραμένει G-Class. Νέτα-σκέτα.

Get it on Google Play Download on the App Store