Λασπωμένη τιτανομαχία: Land Cruiser vs G-Class

Toyota Land Cruiser και Mercedes G-Class έχουν γράψει ιστορία, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων σε πάσης φύσεως τερέν. Δυο αυτοκίνητα – συνώνυμα του off roading, με πιστό αγοραστικό κοινό και ακόμα περισσότερους φαν σε όλο τον κόσμο. Χαρά μας, λοιπόν, να τα δούμε σε μια μάχη μέσα στη φύση.

Το carwow αρέσκεται και σε αυτές τις κόντρες, πέρα από τα dragster. Κατά την προσωπική μας άποψη, πολύ πιο ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις εκτός δρόμου και σαφώς πιο περιγραφικές για τις δυνατότητες των αυτοκινήτων. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, οι δυο ανταγωνιστές απέχουν σημαντικά μεταξύ τους σε ισχύ. Το Land Cruiser J200 (το καινούργιο δεν έχει έρθει ακόμα Ευρώπη) εξοπλίζεται με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 2.8 λίτρων, απόδοσης 204 ίππων και 420 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται μεν σε όλους τους τροχούς, αλλά μέσω της ολοένα πιο δυσεύρετης χειροκίνητης διαδρομής των γραναζιών, εδώ 6 σχέσεων.

Μόνο το γεγονός ότι απέναντί του τοποθετείται η Mercedes-AMG G63, αρκεί για να αντιληφθούμε το χάσμα μεταξύ των δυο off roaders. Η κορυφαία G-Class διαθέτει μια μεραρχία ηλεκτρονικών συστημάτων για τον έλεγχο του κιβωτίου, του συστήματος τετρακίνησης, των διαφορικών, του κινητήρα και δεν συμμαζεύεται. Ένας κινητήρας που, ειρήσθω εν παρόδω, είναι 4λιτρος V8 και με διπλά τούρμπο, παράγοντας 585 ίππους και 850 Nm ροπής. Χαρακτηριστικά, το 9άρι αυτόματο κιβώτιο είναι η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δυο τους.

Παρόλα αυτά, το Land Cruiser δεν ξεκινά τη μάχη σαν το απόλυτο αουτσάιντερ. Το μικρότερο βάρος, οι πιο συμπαγείς διαστάσεις και κυρίως οι πιο κατάλληλοι τροχοί φέρνουν σιγά-σιγά την πλάστιγγα σε ισορροπία. Για να δούμε τι έγινε τελικά μεταξύ των δυο «αγριμιών».

Get it on Google Play Download on the App Store