Απίστευτο σώσιμο BMW 335i με 150 χλμ./ώρα (+video)

Έχουμε δει πολλά στιγμιότυπα με ατυχείς καταλήξεις αυτοκινήτων ελέω φτωχών ικανοτήτων από πλευράς οδηγών. Να λέμε και τα θετικά, όμως. Υπάρχουν «τιμόνια» εκεί έξω που προσφέρουν έλεγχο κορυφαίου επιπέδου, οδηγώντας σε εντυπωσιακά σωσίματα που προκαλούν μόνο θαυμασμό. Μια BMW 335i πρωταγωνίστησε σε ένα τέτοιο σκηνικό, μέσα στο Nurburgring μάλιστα.

Όταν κάποιος αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην πιο επικίνδυνη πίστα του πλανήτη, θα πρέπει να διαθέτει το ανάλογο πακέτο προσόντων. Ο οδηγός της ανθρακί E92 σίγουρα δεν φείδεται ικανοτήτων, όπως απέδειξαν τα χέρια του σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Τα πλάνα έρχονται μέσα από μια E36 (λογικά M3) που φαίνεται να αποτελεί track day car, κρίνοντας από τον «πύργο» του κιβωτίου. Ο οδηγός της διαθέτει την απαραίτητη παιδεία και εξοικείωση με την πίστα, ώστε να τοποθετεί εαυτόν και αυτοκίνητο δεξιά όταν δεν πηγαίνει γρήγορα, αφήνοντας ελεύθερη την αγωνιστική γραμμή για όποιον έρχεται «πατημένος». Ο ομόλογός του στην 335i ανταποκρίνεται στην περιγραφή, μπαίνοντας δυνατά σε μια γρήγορη δεξιά στροφή. Κάπου εκεί ήρθε αντιμέτωπος με τις πολύ αγχωτικές συνέπειες που μπορεί να επισύρει η υποστροφή.

Το βαυαρικό κουπέ εισήλθε με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα από όσα έπρεπε στην καμπή, υποκύπτοντας στην απώλεια πρόσφυσης του εμπρός μέρους. Η πορεία προς το εξωτερικό ήταν αναπόφευκτη, όπως και η επαφή των αριστερά τροχών με το γρασίδι. Συναπάντημα που, ειδικά με 150 χλμ./ώρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Εκτός κι αν ο άνθρωπος στα πηδάλια κατέχει το «άθλημα» και διαθέτει αντανακλαστικά. Η 335i ταξίδεψε κάμποσα μέτρα με το πλάι και το μισό της μέρος εκτός ασφάλτου, θυμίζοντας πέρασμα WRC. Ο οδηγός της κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τον έλεγχο, αλλά και να κρατήσει το αυτοκίνητο μακριά από τα υπόλοιπα που βρίσκονταν στην πίστα, αποφεύγοντας μια δυνητικά τρομακτική καραμπόλα! Το σοκ του, πάντως, είναι εμφανές, όπως διαπιστώνουμε από το ότι μετά το καταπληκτικό του σώσιμο σταματά να πιέζει. Αφού τη γλίτωσε μόνο με τρομάρα, όμως, πάλι καλά να λέει.

Get it on Google Play Download on the App Store