Απόβαση της Ferrari Purosangue στη Νορβηγία (+video)

Η Νορβηγία είναι αυτοκινητικά γνωστή για τη λατρεία της στα ηλεκτρικά οχήματα, αν και τώρα τελευταία αυτή η αγάπη δοκιμάζεται. Ό,τι καλύτερο για τον ατμοσφαιρικό V12 της Ferrari Purosangue, ο οποίος μπορεί να παίξει με πρωταγωνιστική μαεστρία το ρόλο της «πέτρας του σκανδάλου».

Στο τελευταίο video του Μαρανέλο, το πρώτο SUV με σήμα το «Cavallino» επισκέπτεται τα πανέμορφα φιόρδ και τα μαγευτικά βουνά της σκανδιναβικής χώρας, με το χιόνι να συνθέτει τον λευκό καμβά του συγκλονιστικού τοπίου. Ένα τοπίο που δένει καλλιτεχνικά με την κατακόκκινη παρουσία της Purosangue, αλλά και την αισθαντική χροιά του ελεύθερου από κάθε είδος υποβοήθησης 6.3 V12.

H «Καθαρόαιμη» κινείται από τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Sport Utility Vehicle, πηγαίνοντας παράλληλα κόντρα στο ρεύμα των διπλά υπερτροφοδοτούμενων V8. Το μπλοκ των 6.3 λίτρων απαρτίζεται από διάταξη V12 και δεν χρησιμοποιεί ίχνος υπερπλήρωσης. Η ατμόσφαιρα είναι αυτή που δίνει πνοή στον F140IA, οδηγώντας στην παραγωγή 725 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και 716 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερο «ζύγισμα» του αυτοκινήτου. Αναμενόμενα, οι επιδόσεις είναι πρωτόγνωρες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.

Τα περαιτέρω λόγια είναι περιττά. Πάμε να ταξιδέψουμε στις αλήστου ομορφιάς γωνιές της Νορβηγίας, που περιλαμβάνουν και μερικές από τις πιο καλαίσθητες γέφυρες του πλανήτη.

Get it on Google Play Download on the App Store