Ασταμάτητη και με την όπισθεν η Mercedes EQG (+video)

Η Mercedes ετοιμάζει το λανσάρισμα της EQG, που θα αποτελέσει την πρώτη ηλεκτρική εκδοχή της G-ClassΤο πρωτότυπο έχει παρουσιαστεί από το Σεπτέμβρη του 2021, ωστόσο οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται ακόμα. Προς το παρόν ελάχιστα τεχνικά στοιχεία διαρρέουν από τους Γερμανούς. Παρόλα αυτά, τα καμώματα του αυτοκινήτου μάς δίνουν μια εξαιρετική ιδέα από τις δυνατότητές του.

Το σημερινό video προέρχεται από το κέντρο δοκιμών G-Class Experience Center, στο Γκρατζ της Αυστρίας. Ένα σύμπλεγμα διαδρομών και εμποδίων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά, για την ανάπτυξη των εκτός δρόμου δυνατοτήτων του γερμανικού οδοστρωτήρα. Στις βενζινοκίνητες και ντίζελ έρχεται να προστεθεί η ηλεκτρική EQG, η οποία επίσης θα πρέπει να συνεχίσει επάξια μια off-road παράδοση που κρατάει πάνω από 40 χρόνια. Αν κρίνουμε από τα πεπραγμένα της στα πλάνα του JerryRigEverything όχι απλά τη συνεχίζει, αλλά έχει όλα τα φόντα να την διαβιβάσει στο επόμενο επίπεδο.

Η EQG παρουσιάζει την κλασική εικόνα των G-Class στα εκτός δρόμου εμπόδια, ήτοι δεν κωλώνει πουθενά. Εκεί, ωστόσο, που μοιάζει να καταργεί τους νόμους της μηχανικής και της πρόσφυσης, είναι σε μια ανάβαση. Διαδικασία που δεν εκτελεί κανονικά, αλλά με την όπισθεν! Η ηλεκτρική G-Class κατεβαίνει μια πλαγιά με πολύ έντονη κλίση, γεμάτη βράχους και ανωμαλίες. Κανένα πρόβλημα στην κατάβαση, όπου παρατηρούμε το hill descent να κάνει δουλειά στη διατήρηση της ταχύτητας και τις αναρτήσεις να «σιδερώνουν» την κροκάλα. Σε κάποιο σημείο ο οδηγός σταματάει. Κανένα πρόβλημα ούτε εδώ, με την EQG να μην κουνάει ρούπι. Ξαφνικά, όμως, και δίχως το παραμικρό ίχνος δισταγμού, σπιναρίσματος ή μετατόπισης προς τα εμπρός, ξεκινά να ανεβαίνει το εμπόδιο με την όπισθεν!

Η ακαριαία απόκριση των 4 ηλεκτροκινητήρων (ένας ανά τροχό) και η βέλτιστη κατανομή ροπής σε κάθε έναν ξεχωριστά σε όλο της το μεγαλείο, αλλά και σε μια επίδειξη ενός εκ των ικανότερων αυτοκινήτων όλων των εποχών πέρα από την άσφαλτο. Η Mercedes δεν ανακοινώνει ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγο καιρό ακόμα, μέχρι το επίσημο ντεμπούτο της EQG.

Get it on Google Play Download on the App Store