«Αστροπελέκι» Tesla Plaid κόντρα στη Ferrari SF90

Το ισχυρότερο και ταχύτερο Tesla παραγωγής όλων των εποχών ήταν «καταδικασμένο» να κοντραριστεί με την ανάλογη Ferrari. Τόσα και τόσα video με κόντρες Tesla εναντίον supercars, δεν υπήρχε περίπτωση να μην βλέπαμε τις κορωνίδες των δυο εταιριών σε μεταξύ τους μάχη.

Μπορεί να μην «κάθεται» καλά σε πολλούς, όμως στην προκειμένη το Model S Plaid ξεκινά ως φαβορί. Ακούγεται μέχρι ιερόσυλο, όμως ακόμα και τα 1.000 άλογα του 4.0 V8 twinturbo και των 3 ηλεκτροκινητήρων τα βρίσκουν μελανά, απέναντι στο ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών για το 400άρι. Η κορυφαία έκδοση του Model S παράγει 1.020 ίππους και 1.424 Nm, έχοντας σημειώσει τον ασύλληπτο χρόνο των 9,08 δλ. για το 0-402 μέτρα!

Σε αντιπαραβολή με αυτή την επίδοση, δεν μπορούν να πουν κουβέντα ούτε τα 9,6 δλ. της SF90 Stradale. Ένας χρόνος που υπό κανονικές συνθήκες είναι για να ανοίγεις σαμπάνιες, δίπλα σε αυτόν του Plaid μοιάζει ανεπαρκής. Βέβαια το τι θα γράψουν τα χρονόμετρα εξαρτάται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες: οδηγό, κατάσταση οδοστρώματος, καιρό, θερμοκρασίες, λάστιχα. Αλλά το γεγονός  πως η ταχύτερη Ferrari όλων των εποχών ξεκινά -έστω ελαφρά- ως αουτσάιντερ, δεν αλλάζει.

Και δεν αλλάζει ούτε επί του πρακτέου. Το Tesla τυπικά χάνει ένα-δυο περάσματα λόγω πρόωρης εκκίνησης, όμως και κανονικά δεν αφήνει τη Ferrari να πάρει ανάσα. Παρότι δεν καταφέρνει να πλησιάσει την επίδοση που το έδωσε το ιστορικό ρεκόρ, με καλύτερο πέρασμα στα 9,36 δλ. καταφέρνει να επικρατήσει της SF90 Stradale και των 9,59 δλ. της.

Get it on Google Play Download on the App Store