Audi Q5, BMW X3 και Volvo XC60 στα χώματα (+video)

Οι δυνατότητες των σύγχρονων SUVs πέρα από την άσφαλτο αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, ωστόσο αρκετοί εκπρόσωποι της κατηγορίας έχουν αποδείξει πως τα καταφέρνουν. Audi Q5, BMW X5 και Volvo XC60 επιχειρούν να το επαναλάβουν, με απώτερο σκοπό φυσικά την ανάδειξη του μεταξύ τους νικητή.

Το carwow πήρε τα βουνά με τα δυο γερμανικά και το σουηδικό premium SUV, θέτοντάς τα ενώπιον δύσκολων δοκιμασιών. Η πιο trendy αφορά την κόντρα στον ανήφορο, ωστόσο το video περιλαμβάνει και δοκιμασίες περάσματος από νερόλακκο, κατάβαση, χρονομέτρηση σε στενό σημείο, εξέταση κρεμάσματος τροχού και αρκετά ακόμα. Όλα τα αυτοκίνητα είναι αυτόματα, τετρακίνητα και 2λιτρα, με το Audi και τη BMW να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Αμφότερα με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης, λίγο ισχυρότερη η X3 (292 άλογα και 420 Nm αντί 265 ίππων και 370 Nm), αρκετά ελαφρύτερο το Q5 (1.880 κιλά αντί 1.990) και αρκετά διαφορετικά στα συστήματα μετάδοσης. Η BMW χρησιμοποιεί το συνδυασμό κλασικού αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων – τετρακίνησης xDrive, την ώρα που το Audi διαθέτει τα εγνωσμένης αξίας Quattro και 7άρι DSG.

Το XC60 είναι το μόνο ντίζελ, με απόδοση 197 ίππων και 420 Nm. Μπορεί να είναι το πιο αδύναμο και ανάμεσα στα άλλα δυο από θέμα βάρους (1.899 κιλά), όμως η πλούσια ροπή από χαμηλά (μόλις από τις 1.500 σ.α.λ.) αποτελεί τον κρυφό άσο στο μανίκι του. Από την άλλη, η απλοϊκή τεχνολογία του πολύδισκου συμπλέκτη της Haldex φαινομενικά υστερεί σε σχέση με τα πιο φαντεζί συστήματα των Audi και BMW, όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Get it on Google Play Download on the App Store