Audi RS 3 «ρίχνει το γενικό» σε Porsche Taycan (+video)

Όταν βλέπουμε κόντρα στην οποία εμπλέκονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξέρουμε εκ των προτέρων πως κατά πάσα πιθανότητα ο νικητής δεν θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα EVs διαπρέπουν σε αναμετρήσεις του είδους, αξιοποιώντας στο έπακρο την ακαριαία απόκριση των ηλεκτροκινητήρων και την απουσία αλλαγής σχέσεων, στήνοντας συνήθως χορό απέναντι σε θερμικούς αντιπάλους. Κάτι τέτοιο θα περίμενε και η Porsche Taycan, αλλά ένα Audi RS 3 της τα έφερε αλλιώς.

Η ηλεκτρική Porsche ξεκινά από τα 408 άλογα στην απλή έκδοση, περνάει στα 530 (συν 640 Nm) για την 4S, ανεβαίνει στους 680 ίππους/850 Nm για την Turbo και κορυφώνεται στα 761 άλογα/1.050 Nm για την Turbo S. Αναλόγως εκδοχής μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από 5,4 έως 2,8 δλ., οπότε για να τη βρει «μπόσικη» κάποιο αυτοκίνητο με Μ.Ε.Κ. θα πρέπει να πληρούνται αρκετά προαπαιτούμενα. Να είναι πανίσχυρο το ίδιο και τουλάχιστον όχι Turbo ή Turbo S η Taycan, να κάνει τέλεια εκκίνηση ο οδηγός του και να «κοιμηθεί» εκείνος της Porsche, διάφορα σχετικά ζητούμενα. Στην προκειμένη, φαίνεται πως ισχύουν.

Το κόκκινο RS 3 φαίνεται πως δεν είναι εργοστασιακό. Χαμηλωμένο, με μεγαλύτερα φρένα, πιο δυνατό ήχο και πάντα έχοντας υπόψη πως ο 2.5 πεντακύλινδρος τούρμπο «αρπάζει» άλογα εύκολα, όπως αποδεικνύουν αρκετά RS 3 που αποδίδουν 700-750 ή και παραπάνω ίππους. Κάπου εκεί πρέπει να βρίσκεται και αυτό, κρίνοντας από τα 10,5 δλ. που χρειάστηκε για να καλύψει το 400άρι, με ταχύτητα εξόδου 226,51 χλμ./ώρα. Επίδοση που προκάλεσε «μπλακάουτ» στην Taycan, παρότι έφυγε πολύ καλύτερα στην εκκίνηση. Τετρακόσια μέτρα αργότερα είχε μείνει πίσω σχεδόν ένα μήκος, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 11,77 δλ. και 194,32 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store